ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Veganske hvidvine

Rigtig mange søger veganske vine i dag, ligesom veganske og vegetariske produkter bliver stadig mere efterspurgte.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 23 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er vegansk vin?

Vegansk vin er vin, der er lavet uden animalske produkter. Når man tænker på, at vin laves af druer og gær, vil mange mene, at alle vine er veganske – der er jo ikke kød, mælk eller andre animalske produkter i vinen. Og det er sådan set rigtigt nok, men billedet er lidt mere komplekst.


Det er ofte de traditionelle metoder til at klare vinen, der kan gøre vinen uegnet for veganere. Æggehvider eller kasein (et protein, der findes i mælk) kan nemlig bruges til at fjerne bittesmå partikler af sediment i en vin, som ikke kan fjernes ved filtrering. Ergo bliver der altså brugt animalske produkter i vinen. Andre animalske produkter, der anvendes til vinproduktion, kan være bivoks, som bruges til at forsegle flasker.


Andre måder at gøre dette på bliver dog mere populære, og veganske vine er lavet uden animalske produkter. Vinproducenterne lader enten partiklerne synke naturligt til bunden af vinen, eller bruger ikke-animalske klaringssprodukter som bentonit, der er en form for ler- eller ærteprotein. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]