ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Jerez

Jerez er centrum for verdens sherryproduktion og samtidig også hjemsted for en række fabelagtige hvidvine i et område, som ellers er meget varmt.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Jerez?

    Jerez de la Frontera er hovedstaden i sherrydistriktet og samtidig det centrale omdrejningspunkt for den verdensberømte produktion af sherry.


    Den meget store kalkmængde i undergrunden gør, at distriktet ofte sammenlignes med Champagne. Samme kalk giver også de optimale forhold for Palomino, hoveddruen for sherryfremstillingen. De fleste andre steder i verden får man kedelige resultater med Palomino, men kalken tilfører her druen et frisk pift og holder samtidig på syren, som er essentiel for at kunne lave god sherry med sprødhed og masser af aroma.


    Man kommer ikke udenom druen Pedro Ximenez, som er afgørende i produktionen af god sherry. Men ganske få winemakers, som Bodegas Ximénez-Spínola, laver helt unikke, tørre hvidvine, der ikke minder om andre.

  2. Hvor ligger Jerez?

    Jerez ligger kun en time fra Sevilla og er absolut et besøg værd. Byen er smuk med mange historiske bygninger - og så er den naturligvis centrum for verdens sherryproduktion. Hvis du er vinelsker, er det oplagt med et besøg på én eller flere af byens mange fremragende bodegaer. Tag f.eks. et besøg på Bodegas Lustau, hvor du kan få en glimrende tur. Når du er færdig, så husk at se det smukke, mauriske palads Alcázar.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]