Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Jerez

Jerez de la Frontera er hovedstaden i Sherrydistriktet og samtidig det centrale omdrejningspunkt for den verdensberømte sherryproduktion.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Årgang
0
Alkohol
0
Fine Wine
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide

Den meget store kalkmængde i undergrunden gør, at distriktet ofte sammenlignes med Champagne. Samme kalk giver også de optimale forhold for Palomino, hoveddruen for sherryfremstillingen. De fleste andre steder i verden får man kedelige resultater med Palomino, men kalken tilfører her druen et frisk pift og holder samtidig på syren, som er essentiel for at kunne lave god sherry med sprødhed og masser af aroma.

Under lagring fyldes fadene kun 4/5 op, og hullet forbliver åbent, så luften kan påvirke vinen. Normalt ville denne iltning omdanne vinen til eddike, men ikke ved sherry. Der lægger sig nemlig et lag bakterieflor over vinen, som beskytter mod iltning. Laget tilfører også den karakteristiske, let blomsteragtige smag.

Til fremstilling af sherry bruges et specielt blandings- og modningssystem - et vist antal fade i bestemt rækkefølge. Der fyldes ung vin på første fad, der føres til andet, tredje osv. for at ende i det såkaldte eksportfad. Når der aftappes fra dette fad, suppleres der op bagud på fadene, så den unge sherry hele tiden kommer i kontakt med en ældre sherry og får dens karakteristika.

De primære sherry-typer er:

Fino: Tør, lys sherry, lavet på Palomino fra fade med fuldt udviklet flor.

Amontillado: Fino, der har lagret længere, hvilket giver en mere mørk og nøddeagtig smag.

Manzanilla: Fino lagret ved havet, så den får en lidt salt smag.

Oloroso: Hvis floraen ikke er fuldt udviklet, får man en Oloroso, som tilsættes lidt mere alkohol for at komme op på en alkoholprocent på 19-21.Mørk, kraftig, meget nøddeagtig smag.

Cream: Oftest en mindre god Oloroso, tilsat en anelse PX for at gøre den lidt sødere.

PX: Udelukkende på PX-druen. Meget sød, fed og koncentreret.  


Læs mere om de enkelte vine fra Jerez ved at klikke på de enkelte produkter