Graham's 10 Years Old Tawny

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 225,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørkerød med et let brunligt skær i kanten. Duften har nuancer af tørrede figner, krydderurter og mørk chokolade. Smagen er afrundet men stadig med en lille smule tannin. Med tube.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Frugt og nødder
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Mørkerød med et let brunligt skær i kanten. Duften har nuancer af tørrede figner, krydderurter og mørk chokolade. Smagen er afrundet men stadig med en lille smule tannin. Med tube.
5. september 2018
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
4. januar 2016
16,5/20 POINT i Henrik Oldenburgs Portvinsguide
5. september 2018
5 STJERNER - 90 POINT - af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
5. september 2018
5 STJERNER - GODT KØB TIL PRISEN - på www.finansbureauet.dk
5. september 2018
SØLVMEDALJE ved Decanter World Wine Awards 2014
10. juli 2014
SØLVMEDALJE ved International Wine & Spirit 2014
5. september 2018
5 STJERNER - 90 POINT - af Thomas Rydberg på ekstrabladet.dk
5. september 2018
GULDMEDALJE ved DECANTER WORLD WINE AWARDS 2012
5. september 2018
SØLVMEDALJE ved International Wine Challenge 2012
5. september 2018
SØLVMEDALJE ved International Wine & Spirit Competition 2012
16 POINTS
5. september 2019
16/20 POINTS af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
90 POINTS
5. september 2019
90 POINTS i The Wine Spectator
16. januar 2012
4 Stjerner i Smag&Behag
16. januar 2012
SØLVMEDALJE ved International Wine Challenge 2008
16. januar 2012
SØLVMEDALJE ved International Wine & Spirits Competition 2008
Druerne gæres ved 24-28 grader, og så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at man tilsætter en 77% druesprit i forholdet 1-5. Efterfølgende lægges mosten på brugte egetræsfade, før vinen tappes på flaske og frigives til salg.