ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Château de Cayx - det sorte guld i Cahors

”Nå, er det jer, der har trukket nitten”. Den enkle sætning siger meget om den holdning, vi har mødt, siden vi overtog eneforhandlingen af Château de Cayx i Danmark. Men netop dér ligger styrken ved H.J. Hansen. Vi er ikke bare en vinimportør – det er vi også – men vi har en mission. Vi rejser verden rundt og møder de største vinpersonligheder. Lytter til alle de forskellige holdninger og meninger, der er omkring verdens mest komplekse fødevare – vin. Og jo mere man ved, at man ikke ved, jo flere ting ved man også, at man ved. Jo flere ting man har lyttet til og har stykket sammen i sit hoved, jo bedre bliver man til at forudsige fremtiden. Og Château de Cayx er fremtiden.

”Sludder”, tænker de fleste. Men lad mig forklare hvorfor. Vi rejser en tur om på den anden side af jorden, hvor en af verdens mest markante vinpersonligheder, Colin Ross, passer markerne på Seresin Estate i Marlborough. Han er den måske dygtigste biodynamiker på planeten Jorden.

Vi citerer Colin frit: ”Vi taler altid om, hvordan en vin ser ud, hvordan den dufter, og hvordan den smager. Men aldrig om, hvordan vinen får os til at føle. Vin indeholder 12-15% alkohol. Alkohol er ren energi, og dens påvirkning er i professionelle kredse næsten tabu.” Og Colin mener ikke, om man føler sig beruset eller ej. Han mener følelsen, man får, når man ser på, mens der åbnes en 1947 Cheval Blanc eller en 1985 Musigny fra Joseph Drouhin. Dem, som har prøvet det, ved, hvordan man bliver voldsomt påvirket, inden man smager. Spirit betyder både alkohol og ånd på engelsk – ånden i flasken. Og ånden i flasken på en Château de Cayx er Prinsgemalen. Det handler ikke om, hvorvidt vinen er sur eller tør. Det handler om personligheden. Og den er STOR.


Se hele vores sortiment på Château de Cayx

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]