STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Orange vine

I vinens rige har rødvin, hvidvin og rosévin længe har været eneste muligheder. Nu er en nykommer stille og roligt dukket op, som har fanget interessen hos rigtig mange vinelskere. Orangevin er et bevis på grænseløse mangfoldighed, der findes i vinens verden.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Orangevin - hvad er det?

    Orangevin er egentlig en hvidvin, men som er gæret på drueskindene. Man kan også sige, at det er en hvidvin, der er lavet som en rødvin. Det er faktisk en gammel måde at lave vin på, som har fået en renæssance med udgangspunkt i Norditalien. De laves på grønne druesorter, men der er ikke kun mosten, der gæres, men i stedet hele den knuste drue med skal og kerne. Farve fra drueskallerne trækker ud i mosten og resulterer i en mørkere vin, der samtidig er mere fyldig og med flere tanniner. Druemost er som bekendt oftest lys, mens det er skallerne, der kommer med farven i en proces, man kalder for maceration. Det gør, at du får noget af hvidvinens friskhed og en mundfylde og smagsnoter, der minder lidt mere om rødvin. 


    Orangevin er dog faktisk ikke en ny opfindelse. Faktisk er den en klang fra fortiden, der er genopstået med et nutidigt twist. Med sin strålende ravfarve og karakteristiske smagsprofil har orangevin høstet anerkendelse for sin evne til at glæde sanserne på nye måder for rigtig mange mennesker. Uanset om du er en garvet vinentusiast eller nybegynder på udkig efter at udvide din vinhorisont, er det værd at prøve orangevin.

  2. Hvordan smager orangevin?

    Orangevin kan ligesom al anden vin variere voldsomt i smagsindtryk og nuancer. Heldigvis. Typisk er de dog alt fra let gyldne til nærmest kobber- eller ravfarvede med en varm glød. Og så er de fleste af dem knastørre. Så du får syren og den frugtige saftighed, som man kender fra hvidvin, men tanniner som i rødvin, der giver vinen fylde, krop og et let udtørrende indtryk. Smagsmæssigt varierer vinene naturligvis voldsomt, men der ses ofte frugtige indtryk af abrikoser, kvæder, figner, appelsiner og rosiner.  

  3. Orangevin på tilbud

    Opnå rabat på orangevin ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Så sparer du altid 5% på tusindvis af produkter - ikke mindst også orangevin. Det er gratis, der er mange flere fordele og du kan altid bare melde dig ud igen.

  4. Hvad spiser man til orangevin?

    Det er så rigeligt interessant nok bare at drikke et glas orangevin for vinens skyld. Men vi har også haft rigtig stor glæde af at drikke orangevin til cremede oste, lyst kød, skinke og pølse. Eller fisk som sushi eller ceviche.

  5. Er appelsinvin sød eller tør?

    Orange vin kan variere fra sød til knastør. Det er helt afhængigt af druesorten, producenten og gæringsprocessen.

  6. Hvad er den bedste temperatur for orangevin?

    Den ideelle serveringstemperatur for orangevin varierer afhængigt af den specifikke vin og dine præferencer. Generelt kan man dog sige, at mange kan lide orangevin let afkølet, typisk mellem 13°C til 16°C. At servere den lidt varmere end hvidvin kan hjælpe med at få vinens smag og aroma frem.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]