- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration

Vinspecialisten Silkeborg inviterer til
Winemaker's Dinner med Nyetimber
med Export Manager Karl Thögersen fra Nyetimber
Tid og sted
Hos Vinspecialisten Silkeborg,
Priorsveh 7C,
8600 Silkeborg
Torsdag d. 10. november 2022
kl. 18.30
Glæd dig til denne aften
Vi skal smage et bredt udvalg af de fantastiske bobler fra Nyetimber.
Der er lavet en special menu til de valgte vine. Kom og vær med til en hyggelig aften, hvor vin og mad er i højsædet.
Alle mousserende vinevil under middagen blive kommenteret af Karl Thögersen fra Nyetimber
Incl. en 4 retters menu med tilhørende vine fra Nyetimber
pr. pers. kr. 745,-
Tilmelding
Tilmelding og betaling sker direkte i butikken:
Vinspecialisten Silkeborg
Priorsvej 7C
8600 Silkeborg
Tlf. 21 43 89 33
E-mail: [email protected]
Vi glæder os til at se jer!
Nyetimber
Engelske bobler i verdensklasse? Ja da! Nyetimbers vinmarker deler med ligheder med nogle af de bedste i verden. Jord rig på kalk og sandsten er god grobund for vinrankerne i det sydlige England. Klimaet gør, at druerne modner langsomt, så de opnår en perfekt balance i syre og modenhed, kompleksitet og finesse. Når klimaforandringerne samtidig gør, at mere klassiske vinområder ofte oplever problemer med for høje temperaturer og de mere nordliggende vinområder - ikke kun i England - får gavn af de højere temperaturer, så er der absolut grund til at udvide sin vinøse horisont.
De historiske spor på Nyetimber rækker helt tilbage til 1086, hvor gården bliver nævnt i The Domesday Book, som var normannernes grundlag for skatteopkrævning i det land, de erobrede 20 år tidligere, efter Slaget ved Hastings i 1066. Der skulle dog gå mange år endnu, før de første druer blev plantet. Det gjorde de først i 1988, hvor tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin fik hjem i den sydengelske jord - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Eric Heerema overtog gården i 2006 og ansatte de to nuværende winemakers.
Nyetimber bruger kun håndplukkede druer fra egne marker, som Head Winemaker og Winemaker, Cherie Spriggs og Brad Greatrix, personligt inspicerer. Parret, som også er gift, anvender den klassiske Methode Traditionelle i produktionen af vinene, som lagres i længere perioder for at udvikle kompleksitet. Siden de tre har produceret de mousserende, sydengelske vine, har de vundet anerkendelser verden over og taget sejren i et utal af konkurrencer, hvor vinene er blevet blindsmagt og bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter.