Mad & Rødvin

Lær at kombinere mad og rødvin. Her finder du et hav af tip og tricks til at sammensætte den perfekte rødvin til din mad. Du kan også lade dig inspirere af de mange opskrifter, der hver især kommer med forslag til det bedste vinmatch – du får eksperternes råd.

I opskriftskartoteket finder du et væld af både hverdagsretter og gourmetlækkerier. Og der skal selvfølgelig en god flaske vin til. Bon appetit!

Favoritopskrifter

Braiseret flankesteak, oksekød, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

                        Braiseret flankesteak

Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben.

Coq au vin, quinoa, grøntsager, Errazuriz, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Coq au vin med quinoa og grøntsager

Her får du Errazuriz' opskrift på den franske klassiker caq au vin. Her serveres den med sauterede grøntsager og quinoa for at give den et chilensk twist.

Laurent Chaberts lammeryg, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Laurent Chaberts lammeryg

Imponer dine gæster med Laurent Chaberts lækre opskrift på grillet lammeryg, serveret med en fantastisk sydfransk kartoffelgratin og timian jus. Laurent udviklede opskriften ud fra [...]​​​​​​​​​​

Karamelliserede løg- og porrequiche, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Karamelliserede løg- og porrequiche

Her får du to chilenske nyfortolkninger på den franske quiche. Den ene med karameliserede løg og porrer og den anden med tomat og champignon. En sikker vinder!

Populære retter

Populære retter

rødvinssauce, sauce, rødvin, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Rødvinssauce - Den nemme

Rødvinssauce er prikken over i´et når du skal servere en god bøf eller et stykke lækker oksesteg. Her er en nem og hurtig opskrift på rødvinssauce

rødvinssauce, sauce, rødvin, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Rødvinssauce - Den avancerede

Rødvinssauce er prikken over i´et når du skal servere en god bøf eller et stykke lækker oksesteg. Her er en skøn opskrift på rødvinssauce til dig, der har [...]

Sprængt kalkun i æblecider saltlage​​​​​​​, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Sprængt kalkun i æblecider saltlage​​​​​​​

Her får du Fess Parkers opskrift på sprængt saftig kalkun i æblecider saltlage. Så bliver det ikke meget mere amerikansk! Og det behøver slet ikke [...]

Balsamico-glaseret rosenkål med pancetta, Fess Parker, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Balsamico-glaseret rosenkål med pancetta

Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret, som  tilbehør til dine [...]

Oksemørbrad med hvidløgssmør, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Oksemørbrad med hvidløgssmør + tips og tricks

Oksemørbrad er noget af det fineste kød, du kan servere for dine gæster, men det er også et stykke kød, der skal forberedes [...]

Rosastegt andebryst med sauterede grøntsager, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Rosastegt andebryst med sauterede grøntsager

Her får du Laurent Chaberts helt egen opskrift på rosastegt andebryst. En klassiker, som smager herligt med sauterede grøntsager. ​​​​​​​

Flere opskrifter

Flere opskrifter

Marineret flankesteak, grill, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Marineret flankesteak - en fantastisk udskæring til grillen

Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges,  [...]

Oksespidsbryst, bisket i grill, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Oksespidsbryst eller Brisket i grill

Oksespidsbryst og amerikansk Brisket er stort set identiske udskæringer. De langtidssteges begge og med rub. Dog vejer et dansk oksespidsbryst typisk vejer 1.5 til 2.5 kg, mens en amerikansk Brisket vejer 2.5 til over 6 kg.

Laurent Chaberts​​​​​​​ tomattærte, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Laurent Chaberts​​​​​​​ tomattærte

Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende. Den sydfranske køkkenchef blev  [...]

Senneps-roastbeef, rustik kartoffelmos, rødvinskaramelliserede løg, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Senneps-roastbeef serveret med rustik kartoffelmos og rødvinskaramelliserede løg​​​​​​​

Her får du to chilenske nyfortolkninger på den franske quiche. Den ene med karameliserede løg og porrer og den anden med tomat og champignon. En sikker vinder!

Rødvine til maden