Drinksopskrift: Sazerac

I samarbejde med Riedel

Tilbage i 1838 opfandt apotekeren Antoine Peychaud Sazerac-cocktailen og navngav den efter sin favorit cognac mærke, Sazerac-de-Forge et fils. Senere hen blev cognacen skiftet ud med amerikansk Rye whiskey og bartenderen Leon Lamothe tilførte drinken et dash absinth. Da absinth blev  gjort ulovligt på grund af sine hallucinerende effekter, blev det erstattet med Peychauds bitters. Riedels mixolog Zane Harris serverer denne cocktail i et Neat barglas.

"Helt enkelt, er dette glas ideelt til rørte drinks som f.eks. en Sazerac. Glasset har en perfekt størrelse, som ikke virker lille men synes fyldt, når det fyldes med ren spiritus eller ”neat” cocktails. Når en drink er neat, drikkes den uden is. Glasset er designet med tykke årer til at markere når der er afmålt 6 cl."

Type: Cocktail
Glas: Riedel Neat barglas

Ingredienser
– 1 sukkerknald
– 3–4 dash Peychaud’s bitters
– 6 cl Rye Whiskey
– 7.5 ml Sazerac eller Absinth

Fremgangsmåde

  • Læg sukkerknalden i et nedkølet Riedel Bar Drink Specific Glassware Mixing Glass, tilføj bitters og lad det gennemvæde sukkerknalden. Brug en muddler til at støde det sammen.
  • Hæld whiskey over i mixerglasset og tilføj is.
  • Sprøjt et nedkølet Riedel Neat glas med Absinth eller Sazerac og si drinken over i glasset.
  • Pynt med en citron-twist.

Det skal du bruge