Vinspecialisternes Chilenske Eventyr

Da Vinspecialisterne først på året forlod det danske vintergråvejr og stak mod sommer og solskin på den sydlige halvkugle, var det bl.a. for at producere en vin hos det chilenske verdensklassevinhus Errazuriz.
Det er der flere grunde til. Den vigtigste er, at Errazuriz løbende får fremragende anmeldelser fra de mest respekterede vinanmeldere i verden. Vinhuset er således blevet kaldt ikke alene det bedste vinhus i Chile, men ét af de bedste i hele Sydamerika. En anden grund er, at Errazuriz samtidig er én af Vinspecialistens vigtigste samarbejdspartnere, og at chilenerne ikke havde haft besøg fra Danmark i otte år. Et dansk visit var altså efterhånden mere end på sin plads.

Og det skuffede ikke. Vinspecialisternes besøg fandt sted på lige præcis de marker, hvor druerne til Errazuriz’ fremragende Max Reserva-serie kommer fra. Det var ikke nogen tilfældighed. Max Reserva-serien har været med til at definere, hvor højt chilensk vinproduktion kan nå, efter at landet i årevis primært har været kendt for produktion af hverdagsvine. Et billede, der heldigvis har ændret sig markant.

Men hvordan gør man så, når man på vinterblege, danske ben pludselig skal sammensætte en rødvin langt fra den hjemlige andedam blandt mørklødede sydamerikanere med fyrige temperamenter? Vinspecialisterne blev opdelt i fire grupper, som hver især fik opgaven at sammensætte seks vine ud fra Max Reserva-serien, der smagte så godt som overhovedet muligt.

Når så mange passionerede vinspecialister er samlede omkring en sådan udfordring, går der naturligvis en vis konkurrence i det. Der var med andre ord fuld opmærksomhed fra alle under hele processen. De fire grupper fik sammensat seks vine hver, hvorfra de skulle vælge den bedste. Disse fire vine skulle derefter smages blindt af alle grupper og en vinsmager, så der blev fundet en vinder.