2015 Tribel Tinto

Spanien
Extremadura
3/4 ltr.
DKK 100,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Anders Vinding-Diers’ flotte blend af Tempranillo (80%) og Cabernet Sauvignon (20%) fra hans vingård i Extremadura i det sydvestlige Spanien. Et vinområde som nogle kalder ”Spaniens Napa Valley”. Kirsebærfarvet og med masser af umiddelbar frugt, diskrete tanniner og kun en yderst begrænset syre. Pragfuld kompleks duft af både mørke bær som; skovjordbær, brombær, kirsebær og blommer smukt akkompagneret af antydninger af muskatnød og paprika. Lang og dvælende eftersmag med masser af tætpakket frugt og perfekt afstemte fadnoter. En stor vin til en lille pris.
Specifikationer
Leverandør
Bodega de Mirabel S.L.
Land
Spanien
Område
Extremadura
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
20% Cabernet Sauvignon
80% Tempranillo
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Bøf (på grillen)
Stegeretter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Anders Vinding-Diers er søn af den legendariske Peter Vinding-Diers, der har sat et markant fodaftryk i vinmarkerne i alverdens vinregioner.
Talentet er gået i arv, og efter at have samlet erfaring i både Bordeaux, Argentina, Chile, Italien og hos ”Fætter Peter Pingus” i Spanien, så besluttede Anders Vinding-Diers i 2006 at slå sig ned i det sydvestlige Spanien, nærmere bestemt Extremadura. Her købte han en vingård med tilhørende 12 hektar vinmarker, alle beliggende i 700 meters højde.
Anders er gået målrettet efter vinmarker med gamle ”bush vines” (små, lave og buskede vinstokke tæt på jorden), alle med meget høj alder. Ud over Tempranillo og Cabernet Sauvignon, så er det lykkes Anders at finde 150 år gamle Garnacha-stokke (Grenache / Grenache Blanc), som indgår i den røde- og hvide topvin; Pagos de Mirabel.
Der bliver arbejdet efter økologiske principper med et ønske om at kunne overgå til biodynamisk produktion.

Extremadura-regionen er endnu ikke en område, man, i vinmæssig sammenhæng, hører så meget til. Regionen er tyndt befolket, men har et dyreliv af både rådyr, oddere og endda losser. Selvom om her er dyrket vin i århundreder, så er regionen mest kendt for det berømte sortfods-svin, der ligger lår til den vidunderlige iberiske skinke.
Anders Vinding-Diers’ flotte blend af Tempranillo (80%) og Cabernet Sauvignon (20%) fra hans vingård i Extremadura i det sydvestlige Spanien. Et vinområde som nogle kalder ”Spaniens Napa Valley”.
Kirsebærfarvet og med masser af umiddelbar frugt, diskrete tanniner og kun en yderst begrænset syre. Pragfuld kompleks duft af både mørke bær som; skovjordbær, brombær, kirsebær og blommer smukt akkompagneret af antydninger af muskatnød og paprika.
Lang og dvælende eftersmag med masser af tætpakket frugt og perfekt afstemte fadnoter.
En stor vin til en lille pris.
Druerne kommer fra 40 – 50 år gamle stokke (bush wines) og vinificeres traditionelt på både cement- og ståltanke. Vinen får kun 4 mdr. på let brugte franske fade inden aftapningen.