Beskrivelse

Vin
Med over 1.400 forskellige vine i vores sortiment, vil vi påstå, at der er vin til alle til enhver lejlighed og til enhver pengepung.
Søg i vores kæmpe udvalg af vine fra hele verden, hvor vi har nøgleleverandører i bl.a. Frankrig, Spanien, Italien, Australien & Chile.
Rigtig god fornøjelse!

Populære kategorier

Vin til mad


Søger du en speciel vin til noget specielt mad? Her finder du vine fordelt på forskellige typer af mad.


Hvidvin


Alt hvad hjertet begærer fra alle verdenshjørner og i alle prisniveauer.


Rødvin


Hos os finder du et kæmpe udvalg af rødvin – alt hvad hjertet begærer fra alle verdenshjørner og i alle prisniveauer.


Rosévin


En rosévin en en let vin med en karakteristisk lyserød kulør, som ofte specielt i sommermånederne er meget populær.


Bobler


Ingen drik er så tæt forbundet med fest og luksus som en flaske mousserende vin – især champagne


Dessertvin


Vi har samlet et udvalg af lækre dessertvine - og lavet en lille guide, så du kan vælge den helt rette vin til netop din dessert.


Hedvin


Hedvin dækker over et bredt spekter af vine, rækkende fra rimeligt ordinært til sublimt. Det er også i hedvin kategorien, vi finder de mest holdbare vine pga. det høje sukkerindhold


Portvin


Portvin, på portugisisk Vinho de Porto, produceres på druer, der høstes i Portugal og produceres i den gudesmukke Douro-dal, verdens portvincentrum og på UNESCOs Verdensarvliste.


Økologiske vine


Sund fornuft - større velsmag!
I takt med den større og større opmærksomhed og hensyntagen til både vores omgivelser og den fremtid, vi overdrager til vores børn, stiller mange skrappere krav til både produkter og producenter. En holdning som vi hos H.J. Hansen/ Vinspecialisten fuldt ud bakker op om, og som indgår som en aktiv del af vores egen målrettede firma-/ miljøpolitik.


Populære lande

Argentina


Argentina er Sydamerikas vigtigste vinland og verdens femtestørste vinproducent.


Australien


I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syrer, hvilket har skabt meget kommerciel australsk vin uden særlig karakter, men med stor appeal til det brede publikum.


Chile


Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm (Humboldt) og Andesbjergene, de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Vekselvirkningen mellem bjerge og hav betyder, at der hver dag blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et halvørkenagtigt klima.


Frankrig


For mange er Frankrig næsten synonym med vin, – det er vinLANDET, fødestedet for den vin, vi kender i dag.


Italien


Italienske vine er et helt særligt kapitel i vin-historien og her på siden finder du et kæmpe udvalg af lækker italiensk vin


New Zealand


Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island med områder som Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, og South Island, hvor det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine.


Spanien


Spansk vin er meget populær og har, bogstaveligt talt været det i mere end 1000 år. Man har dyrket vin i Spanien i årtusinder – der er endog fundet rester af druer fra slutningen af tertiærtiden, dvs. millioner af år før Homo Sapiens.


Tyskland


Når man siger tysk vin, tænker mange uvilkårligt på billig Liebfraumilch. En del af skylden må nok falde tilbage på tyskerne, der gennem mange år kørte en hidsig markedsføring på de ofte meget søde og intetsigende vine i den helt billige ende af prisskalaen.


USA


I slutningen af 1490’erne satte de første europæere foden på den jord, de senere kaldte for ”Vinlandet”.