Vin til vildt

Kød fra vildt er altid måltidets centrum, og vin til vildt skal afstemmes med de fine smagsnuancer. Den skal derfor ikke være for voldsom, men alligevel forholdsvis kraftig og varm, så vinen lige præcis understøtter og fremhæver den unikke smag, man finder i de forskellige former for vildt.
Vi kan derfor – afhængig af vildttype – varmt anbefale ældre Bourgogner og vellagrede vine fra Bordeaux, Rhône, Piemonte og Rioja, da disse både har elegance og passende afrundet garvesyre.
Se listen med vin til vildt nedenfor.
2005 Castagna Un Segreto
Duften har toner af krydderier, mørke kirsebær og cedertræ. Smagen har fede, modne tanniner og umiddelbar frugt, der munder ud i en lang, ren eftersmag.
2000 Magrez Fombrauge
Dyb og intens farve. Rig og kompleks duft af meget modne frugter og tobak. Rig, intens og rund smag. Tanninerne er på én gang både fremherskende og bløde, smukt understøttet af nuancer af mørke...
2006 Ch. la Mission Haut-Brion, Cru Classé
Kraftfuld og intens vin med masser af fylde og frugt. Duften har nuancer af frugt, lakrids, cedertræ, kaffebønner og tobak. Smagen har masser af fylde, men er flot afbalanceret med en tanninrig...
1999 Chateau la Mondotte, Grand Cru
Meget intens duft med toner af mokka, chokolade, solbær, lakrids og røg. Smagen er fyldig, ja næsten portvinsagtig, med en enorm koncentreret og nuanceret eftersmag, der afsluttes med fede, modne...