Vin til skaldyr (hummer, krabber, østers mv.)

Søger du vin til skaldyr? Friske, ikke for dominerende, gerne lidt syrerige hvidvine er det perfekte match som vin til hummer, krabber, rejer og andre skaldyr. Hvidvin på Rieslingdruen, Muscadet eller Sancerre, alternativt god mousserende vin eller Fino Sherry – alle vine med lidt ”bid” passer perfekt til skaldyrs ofte lidt ferske, sarte smag. Vælger man at tilberede skaldyrene lidt mindre klassisk og måske lidt mere orientalsk – f.eks. kammuslinger, hummer eller rejer tilberedt med citrongræs, koriander og chili – skal vinen naturligvis tilpasses, så den bliver lidt kraftigere, lidt mere voluminøs og sødere. Til denne form for skaldyrsretter vil druetyper som Chardonnay og Viognier være perfekt.
Se listen nedenfor for at finde den perfekte vin til skaldyr. Du kan også finde vin til fisk her.
Natureo White - Alkoholfri
4 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
Lys gylden farve. Duften har toner af blomster, grønne æbler og ferskner. Smagen er ren og præcis med en pæn lang eftersmag.
Deutz Brut Classic, Non Vintage i karton
Nyhed
18/20 POINT af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.
Før DKK 400,00
Spar DKK 101,00
Nitus Cava Brut Reserve
4 1/2 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
Deutz Brut Classic, 1,5 ltr. Non Vintage
18 POINTS
18/20 POINTS af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.
Cremant d´Alsace
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
Flot, tør stil med lette toner i duften af lime og friske blomster.
Cava Juve y Camps Pinot Noir Rose Brut
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
Le Fontagneret Blanc
Indtagende hvidvin med en meget frugtig, blød og givende duft, der sammen med den friske, fyldige og karakterfulde smag danner et harmonisk hele.
Lustau Escuadrilla, Amontillado
17/20 POINT af Henrik Oldenburg i SHERRY
Klar strågylden farve. Duften har nuancer af sprøde æbler og mokka tilsat et strejf af figen. Smagen er middelkraftig, lækker frugtig med toner af nødder og frugt. Amontillado betegnes ofte som den...
Lustau Almacenista Amontillado, 1/2  ltr.
Dyb mørk farve. Intens duft af nødder og figner, der følges op af en elegant, kraftig, fyldig og tør smag.
Deutz Brut Classic, 6/1 ltr. Non Vintage
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.
Deutz Brut Classic, 3/1  ltr. Non Vintage
18 POINTS
18/20 POINTS af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.
Lustau Palo Cortado Peninsula
Palo Cortado forener Amontilladoens fantastiske duft med Olorossoens rige eftersmag. Intens og tør med toner af chokolade og kaffebønner.
Deutz Brut Classic, 3/8  ltr. Non Vintage
18 POINTS
18/20 POINTS af Henrik Oldenburg på www.forlaget-smag.dk
Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.
Lustau Almacenista Manzanilla, 1/2  ltr.
5 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
Gylden, strågul farve. Duften har toner af grønne æbler, salt og hav!! Smagen er tør og frisk med en elegance og lethed, der gør den til den perfekte apéritif.