Vin til oksemørbrad og  andet mørkt kød

Mørkt kød som oksemørbrad eller kalvemørbrad er kraftigt smagende og serveres ofte med kompakt sauce og garniture. Søger du vin til oksemørdbrad eller andet mørkt kød vil det være klogt at benytte sig af vine med samme karakter. Vine fra Californien, Australien, Rhône, Médoc, Spanien, Italien og Argentina har alle den nødvendige kraft og styrke til at være gode sparringspartnere for disse retter med mørkt kød / oksekød.
Se listen med vin til kalvemørbrad og andet mørkt kød nedenfor og se eventuelt også listen med vin til vildt og vin til krydrede retter.
2005 Castagna Un Segreto
Duften har toner af krydderier, mørke kirsebær og cedertræ. Smagen har fede, modne tanniner og umiddelbar frugt, der munder ud i en lang, ren eftersmag.
2000 Magrez Fombrauge
Dyb og intens farve. Rig og kompleks duft af meget modne frugter og tobak. Rig, intens og rund smag. Tanninerne er på én gang både fremherskende og bløde, smukt understøttet af nuancer af mørke...
2005 Giaconda Shiraz
Dyb farve. Eksplosiv duft af granit, peber og hyacint. I smagen en fed tekstur med en indre kerne af fysiologisk modne tanniner og en intens, vedvarende eftersmag. Moden uden at være sød - intens...
2010 Quinta do Vesuvio
Duften har toner af modne bær som blåbær og brombær. Smagen er meget koncentreret og intens med en medium sødme.
1999 Chateau la Mondotte, Grand Cru
Meget intens duft med toner af mokka, chokolade, solbær, lakrids og røg. Smagen er fyldig, ja næsten portvinsagtig, med en enorm koncentreret og nuanceret eftersmag, der afsluttes med fede, modne...