Vin til krydrede retter

Til de krydrede retter af ofte mere eksotisk oprindelse kan man følge én af to linier ved valg af vin: Skal vinen dæmpe eller understrege madens krydderi? Vi har ingen færdig løsningsmodel til disse krydrede madretter – men vælg gerne utraditionelt/kreativt og hold fokus på vine med krydderi, varme og lidt utraditionelle smagsnuancer, f.eks. hvid Rioja, oversøisk Chardonnay og Viognier eller tysk Riesling.
Se listen med vin til krydrede retter nedenfor.
Graham's Fine White Port
Gylden og fin port med en frisk lys duft og smag.
2005 Giaconda Shiraz
Dyb farve. Eksplosiv duft af granit, peber og hyacint. I smagen en fed tekstur med en indre kerne af fysiologisk modne tanniner og en intens, vedvarende eftersmag. Moden uden at være sød - intens...
2010 Quinta do Vesuvio
Duften har toner af modne bær som blåbær og brombær. Smagen er meget koncentreret og intens med en medium sødme.
1999 Chateau la Mondotte, Grand Cru
Meget intens duft med toner af mokka, chokolade, solbær, lakrids og røg. Smagen er fyldig, ja næsten portvinsagtig, med en enorm koncentreret og nuanceret eftersmag, der afsluttes med fede, modne...