Vin til fjerkræ

Vin til fjerkræ og især til lyst fjerkræ som kylling og kalkun er det vigtigt at vælge en vin der ikke er for dominerende. En let, elegant hvid, rosé eller rød er fin – bare den ikke har for meget krydderi, garvesyre eller koncentration. Tør Moselvin, god Chardonnay, Bardolino eller let fransk, evt. amerikansk eller chilensk Pinot Noir er således gode sparringspartnere til lyst fjerkræ.
Til mørkere fjerkræ som and og gås er kraftig Rhône eller chilensk Carmenère perfekt. Se listen med vin til fjerkræ nedenfor.
Natureo Red - Alkoholfri
4 STJERNER af Mads JJOrdansen på www.winelab.dk
Kirsebærrød farve med et svagt lilla skær i kanten. Duften har toner af granatæbler, ribs og vanilje. Smagen er ren og afbalanceret med modne, integrerede tanniner og en diskret syre.
Lustau Los Arcos, Amontillado
90 POINTS
90 POINTS i The Wine Spectator
Meget klassisk Amontillado. Fedmefyldt, gylden og tør med masser af nødder i både duft og smag.
Natureo Rosé - Alkoholfri
Dejlig ligefrem vin med masser af frugt og bær såvel i duften som i smagen.
Cremant de Bourgogne, Blanc de Noirs
Duften har toner af gær og brød med en finish af citrus og lime. Smagen har en god og fyldig struktur samt en blød mousse, hvilket gør den meget imødekommende.
Deutz Rose, Non Vintage
17 POINTS
17,5/20 POINTS af Henrik Oldenburg i Oldenburgs Vinguide
Frisk lyserød med pink nuancer. Indsmigrende og vinøs duft af kirsebær, brombær, granatæbler og ribs. Smagen er kompleks og kraftfuld, men alligevel utrolig fin og nuanceret med inciterende nuancer...
Lustau Escuadrilla, Amontillado
17/20 POINT af Henrik Oldenburg i SHERRY
Klar strågylden farve. Duften har nuancer af sprøde æbler og mokka tilsat et strejf af figen. Smagen er middelkraftig, lækker frugtig med toner af nødder og frugt. Amontillado betegnes ofte som den...
Cremant de Bourgogne, Blanc de Noirs, 1,50  ltr.
Duften har toner af gær og brød med en finish af citrus og lime. Smagen har en god og fyldig struktur samt en blød mousse, hvilket gør den meget imødekommende.
Le Fontagneret Blanc
Indtagende hvidvin med en meget frugtig, blød og givende duft, der sammen med den friske, fyldige og karakterfulde smag danner et harmonisk hele.
Le Fontagneret Rouge
4 STJERNER i BT
Dybrød farve. Stofrig duft og smag med gode solmodne og altid smidige nuancer med et delikat strejf af aromaen Pinot Noir.
Drouin Cidre Demi Sec (æble)
Et levende produkt, der også udvikler sig på flaske. Den komplekse dybe, fyldige smag med røgede og animalske noter vil udvikle sig over tiden.