Vin til fisk (fede)

Vin til laks og andre fede fisk er ikke så simpelt som blot "vin til fisk", da der er stor forskel på om en fisk er lys og mager eller mere fed og kraftig.

Søger du vin til fisk med et højt fedtindhold som laks, hellefisk, havtaske eller sild anbefaler vi en god ”fed” Chardonnay, gerne oversøisk, Tokay-Pinot Gris, Gewürztraminer, Viognier eller anden kraftig hvidvin med god syre er perfekt til de lidt federe og kraftigt smagende – evt. røgede – fisketyper som laks og havtaske. Traditionen byder godt nok, at man skal drikke hvidvin til fisk, men til lige netop disse typer fisk / fisketilberedninger er afkølet rød Sancerre eller Beaujolais et fint og anderledes alternativ. Se vores anbefalinger af vin til fisk af den mere fede type nedenfor.
Deutz Rose, Non Vintage
17 POINTS
17,5/20 POINTS af Henrik Oldenburg i Oldenburgs Vinguide
Frisk lyserød med pink nuancer. Indsmigrende og vinøs duft af kirsebær, brombær, granatæbler og ribs. Smagen er kompleks og kraftfuld, men alligevel utrolig fin og nuanceret med inciterende nuancer...