Penedès

Penedès ligger ved den catalanske Middelhavskyst syd for Barcelona i den nordøstlige del af Spanien. Området, der er en af sværvægterne på den spanske vinscene, strækker sig 50 km op i det kalkrige højdedrag og udgør ikke mindre end 24.000 ha demarkeret jord.  De store højdeforskelle giver også et væld af spændende og individuelle vine. Vin fra Penedes dækker hele spektret fra de mousserende Cavaer, lavet på den originale Champagne-metode og fremstillet i langt større mængder end i det franske Champagnedistrikt, over friske, frugtsmagende hvidvine til de bemærkelsesværdige røde Reservas.
Det relativt kølige bjergområde giver mulighed for særdeles fornuftige spansk vin på franske druetyper som Cabernet Sauvignon og Chardonnay. De vigtigste druetyper er dog stadig de lokale spanske druer, der – i modsætning til ovennævnte – nyder godt af middelhavsklimaets milde vintre og varme somre.  
1970’erne var det årti, hvor distriktet indskrev sit navn i international sammenhæng og blev kendt som en seriøs kilde til kvalitetsvin. Indtil da havde Rioja stort set været ene om at repræsentere spansk vin overfor verdens vinelskere, men nu fik man for alvor øjnene op for Penedès.  
Penedes er med hensyn til den vinmæssige teknologi langt foran de øvrige i Catalonien – endda langt foran de fleste øvrige vindistrikter i resten af Spanien. Årsagen er kort og godt den velstand og teknologiske ekspertise, som den eksploderende Cavaproduktion har skabt.  
Nitus Cava Semi Secco
Sødmefyldt duft med meget diskrete toner af blomster og æbler. Smagen er behagelig lang med god balance mellem sødme og syre.
Nitus Cava Brut Reserve
4 1/2 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
2015 Limited Cruice Collection, Reserva
Økologisk
Juve Y Camps' hyldest til selve livet kommer i en flaske i alskens farverige nuancer. Bemærk at farven på flasken kan variere.
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 195,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 149,00
Nitus Cava Brut Rose
Duften har lette noter af hindbær og jordbær tilsat en diskret brødagtig karakter. Smagen er tør og sprød med medium syre.
2016 Cava Reserva De La Familia, Brut Nature
Økologisk
Forrygende cava. Den er tør, men slet ikke snerpende, da perlerne føles nærmest cremede og smyger sig rundt i hele munden.
2017 Cava Juve y Camps Reserva
Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler og hyben.
Cava Juve y Camps Pinot Noir Rose Brut
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
2016 Cava Juve y Camps Reserva, 3/8 ltr.
Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler og hyben.
2015 Cava Gran Juve y Camps
5 stjerner på www.aov.dk
Let lys gul farve med en konstant mousse af små fine bobler. Duften har toner af pærer, safran, ristet brød, nødder og mineraler. Smagen er blød og elegant med en tør og meget vinøs eftersmag.
Cava Nectar Blanc Reserva Sweet
Sødmefuld cava med en cremet tekstur og små, fine bobler, som er karakteristiske for en lang og tålmodig lagring. En intens, fyldig og nuanceret aroma. Frugtige noter af blommer, kirsebær og mango...
2015 Cava Juve y Camps Reserva
Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler og hyben.
2014 Cava Milesimé
Anbefalet i GASTRO
Skræmmende godt glas mousse! Gylden farve i glasset og med perfekte små perler, der stiger flot op i glasset. Første duftindtryk er noter af fersken og melon. Efter lidt tid i glasset dukker også...