Barbaresco

Appellationen Barbaresco, der ligger på de smukke skråninger nordøst for Alba, går igennem byerne Barbaresco, Nieve og Treiso.
Tidligere optrådte Barbaresco som lillebror til Barolo, men området er nu for længst trådt ud af skyggen. Som i Barolo er det også her Nebbiolo-druen, der står bag vinene, som primært dyrkes omkring landsbyen Barbaresco. Barbaresco vinene har generelt mere elegance og feminin race end de lidt mere maskuline vine fra Barolo. Vinene skal lagre mindst to og op til seks år for de almindelige vine, mens Riserva-kvaliteterne skal lagre mellem fire og otte år.
2014 Barbaresco Castel Boglione
Lækker Barbaresco lavet efter de traditionelle forskrifter, og hvor vinen lagrer på store egetræsfade (botti). Klassisk nebbiolo i både udseende, duft og smag. Nuancerne veksler mellem rose, tobak og ...
2014 Barbaresco
5 STJERNER - SPIS BEDRE
Flot dybrød farve i glasset. med en fristende aroma af roser, fuldmodne, røde frugter, kirsebær og krydderier. Det hele gentager sig på tungen, hvor også ribs og sort peber blander sig.
2017 Barbaresco, DOCG, Antinori
En nærmest aristokratisk vin, som dog er imødekommende og behagelig. Lagres på store egetræsfade for at højne balancen og vinens bløde indtryk på tungen.
2017 Barbaresco, 1.50 ltr. DOCG, Antinori
Intens granatæblerød og med en kompleks aroma af røde frugter og krydderier. Fyldig og fløjlsblød på tungen med en vedvarende eftersmag.
2016 Bric Turot Barbaresco, DOCG, Antinori
Denne Barbaresco er resultatet af en kombination af flere faktorer: Vinmarkens lidt udsatte placering ift. forskellige vejrtyper på toppen af en bakke, en særlig klon og fadlagring.