Vi stiller skarpt på Marchesi de Frescobaldi

700 års erfaring og stadig innovator

2014 står som et meget vigtigt år for Marchesi de Frescobaldi. Den toscanske vinfamilie, der har over 700 års vinerfaring i bagagen, lancerede nemlig i forsommeren 2014 et helt nyt projekt fra deres Castello di Nipozzano ejendom, der ligger 30 km øst for Firenze.

Gennem tiden har Frescobaldi løbende sat en ære i at udvikle og forædle sine vine. Ikke mindst vine på base af ”hjertebarnet”, den klassiske og elegante Sangiovese-drue, som både er en af hovedaktørerne i husets eksklusive vinsortiment og centrum i forbindelse med årets nylancering. Den nye vin – Nipozzano Vecchie Viti, Chianti Rufina Riserva – er ude­lukkende produceret på druer fra ejendommens ældste stokke, alle mere end 40 år gamle. Sangiovese-druerne blandes med de traditionelle druetyper for Chianti-vine, så som Colorino, Ciliegiolo og Malvasia Nera, hvorefter blandingen lagres på egefade.

Nipozzano Vecchie Viti er en opfølgning/videreudvikling på en flere hundrede år gammel tradition for Frescobaldi-familien: Man har nemlig gennem tiderne markeret hver nyfødt i familien ved at producere og gemme de bedste Riserva-kvaliteter fra fødselsåret væk som en ”Private Collection”. Og resultatet af den nye ”gamle” vin er da også enestående: Nipozzano Vecchie Viti er en mørk, meget intens – vi fristes næsten til at sige – aristokratisk vin, fyldt med svulmende frugt og sunde, livgivende tanniner. Designet til at holde i årtier, hvis man ellers kan holde fingrene væk, for allerede nu smager den storartet!
Pomino-ejendommen, der ligger i Apeniner bjergkæden øst for Firenze, er kendt for sine fantastiske Chardonnay-vine. De første stokke blev bragt til Toscana i 1855, og vinene har været konstant præmieret siden Paris Expo i 1878.
Frescobaldi-familien, der stort set har eneret på Pomino-appel­la­tionen, producerer to hvide, to røde og en sød vin på ejendommen, men vi kan ikke lade være med at fremhæve Pomino Bianco’en. En sprød, elegant hvidvin med en fin duft af hvide blomster, mineraler og hav, der følger med over i en skøn afbalanceret og frisk smag med en lang fortryllende afslutning.
Castiglioni – den ældste af Frescobaldis ejendomme og stedet, hvor familien i år 1300 startede sin første spæde vinproduktion – ligger 30 km sydvest for Firenze. Tenuta Frescobaldi di Castiglioni, der er Castiglionis topvin, er et blend af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot, tilført et touch af Sangiovese. Duften er intens med nuancer af lyse frugter, smagen kompleks med fantastisk struktur, passende syre og fede, velinte­gre­rede tanniner. ”Lillebroderen”, Chianti Castiglioni, afspejler perfekt Chianti-områdets karakteristika – en blød og dejlig frugtrig vin med en fast og elegant struktur.

Se hele vores sortiment fra Marchesi de Frescobaldi