STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Vi stiller skarpt på: Kentucky Bourbon Distillers
Af Søren Beyer, forhenværende Spirituschef hos H.J. Hansen Vin

Kentucky Bourbon Distillers er et familieejet firma, grundlagt i 1935. Firmaet, der ligger i udkanten af Bardstown, hvor man bl.a. også finder Heaven Hill destilleriet, virker både som destilleri og uafhængig aftapper. De er faktisk en relativt stor uafhængig aftapper af whisky og kaldes derfor også ofte for faderen af Bourbon og Rye aftapninger.

Kentucky Bourbon Distillers produkter ligger i Premium/Superpremium kategorien. De fleste af husets whiskier lagrer normalt mellem 6 og 17 år, men enkelte lagrer helt op til 23 år på ny amerikansk hvid eg. Når man lagrer på små nye 200 liters fade, speedes modningsprocessen op med ca. faktor 2,5 i forhold til f.eks. skotsk whisky (det samme gælder for vores rom fra St. Lucia). Det betyder, at en bourbon, der har lagret i 10 år på amerikansk eg, svarer til en skotsk whisky, der har lagret 2,5 gange længere tid, altså 25 år på fad.

Der arbejder i dag 14 personer full time på destilleriet, hvoraf fire er fra den oprindelige Willett familie, der dog i dag hedder Kulsveen. Direktøren Even Kulsveen, der er ud af en emigrantfamilie fra Hamar i Norge, er gift med Martha Willett. Marthas far var A.L. Thompson Willett, som var præsident for firmaet indtil 1984 og endvidere har været præsident for Kentucky Distillers Association (alle destillerier i området).

Vi har fået agenturet på seks whiskier – fem bourbons og en rye – fra Kentucky Bourbon Distillers. For at måtte kalde sig en bourbon, skal minimum 51% af indholdet være destilleret på majs – det samme gælder for rye whisky (51% rug). Alle seks whiskier er såkaldte Straights – en betegnelse, der svarer til singlemalt, og som må benyttes, når indholdet i en flaske kommer fra ét og samme destilleri.

Se hele vores sortiment fra Kentucky Bourbon Distillers.