Cognac Tesseron, cognac, spiritus

Vi stiller skarpt på: Cognac Tesseron
Af Søren Beyer, forhenværende Spirituschef hos H.J. Hansen Vin

Cognac Tesserons vinmarker, som alle ligger i Grande champagne, blev købt af Abel Tesseron i begyndelsen af det 20.  århundrede. Dette var en tidsalder, hvor stort set alle vinbønder i cognac omplantede deres vinmarker til fordel for den mere omgængelige druesort Ugni Blanc (som i dag dækker 95% af distriktets vinmarker). Abel Tesseron valgte dog at gå i en anden retning og beholdte i stedet Folle Blanche og Colom­bard, som måske nok er sværere at have med at gøre, da begge druetyper er ekstremt følsomme overfor sygdomme, men giver en langt mere aromatisk og nuanceret grundvin. De to drue­ sorter vinificeres separat og blandes først meget sent i processen, så man kan følge og udvikle det fulde potentiale.Cognac Tesseron, der siden slut 1990’erne har solgt sine cognacer under eget navn, ejes i dag af Alfred Tesseron, der også er kendt og respekteret i vinkredse for sit arbejde med 5. cru slottet Château Pontet­canet. Cognachuset er i øvrigt også kendt for at have et af de største og allerbedste lagre af meget gammel cognaci deres krypt fra det 12. århundrede…

Navne som lot nr. 90, 76, 53 og 29 indikerer, hvilket år basiscognacen er fra, så f.eks. største­ parten af cognacen i lot nr. 29 kommer fra 1929. Sidstnævnte er i øvrigt den eneste spiritus i verden, der har fået 100 point af Robert Parker, og helt klart medvirkende til, at Cognac Tesseron af både eksperter og connaisseurs verden over reg­nes for førende indenfor meget gammel cognac.Læs mere om Cognac Tesseron her:  Cognac Tesseron

Cognac Tesseron, cognac, spiritus
Cognac Tesseron, cognac, spiritus

Læs mere om cognacen her: Cognac XO Passion, 3/4 ltr. Cognac Tesseron AOP

La Collection Signature
I mere end hundrede år og gennem fire generationer har tesseron-familien udviklet et skattekammer af viden, tradition og erfaring for at muliggøre denne specialkollektion – La Collection signature – en kollektion af exceptionelle Xo cognacs. La Collection signature kan betegnes som Alfred og Mélanie Tesserons store passion og hjertebarn – men nu har de besluttet, at disse udsøgte rariteter også skal nydes udenfor cognachusets rammer. Helt sikkert til stor glæde for cognacelskere verden over!

Tesseron XO Passion
Et udvalgt blend af 30 forskellige 100% Ugni Blanc eaux­de­vie, hvor der ved sammensætningen har været fuld fokus på elegance og lethed. XO Passion, der har lagret ca. 15 år på limousineeg, er en særdeles elegant, floral og elegant krydret cognac. Tesseron anbefaler den som et unikt match med en Columbiansk kaffe, men mange andre kombinationer er naturligvis også mulige.

Tesseron Trésor Grande Champagne
Trésor er en 100% 1. Cru De Cognac Grande Champagne, sammensat af Ugni Blanc, Colombard og Folle Blanche – et blend med ca. 100 forskellige eaux­de­vie, der alle er udvalgt på grund af deres ekstreme finesse. Gennem flere generationer har Trésor lagret i kældre med forskelligt underlag og luftfugtighed. lagringen er sket på specielle fade, kaldet tiercons, i tesseron­ familiens Paradis – området hvor husets ældste og fineste cognacs lagres. Trésor er intet mindre end en smagsmæs­sig eksplosion af både moden og kogt frugt tilsat lidt mere krydrede noter, der munder ud i en exceptionel lang eftersmag. Tesseron anbefaler Trésor til en Montecristo nr. 3 cigar, men den kan helt sikkert drikkes når som helst, hvor som helst og næsten til hvad som helst, hvis vi må sige det. Bedst dog efter maden og som afslutning på en perfekt aften.Trésor er det ultimative blend hos Tesseron.

Faktisk er den ikke kun juvelen i Tesserons portefølje, men i hele den samlede produktkategori.

Cognac Tesseron, cognac, spiritus

Læs mere om cognacen her: Cognac Tresor, 3/4 ltr. Cognac Tesseron AOP

Mest populære Cognac Tesseron

Se vores udvalg af produkter fra Cognac Tesseron