Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2966
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

UNIKKE TERROIRVINE FRA BAROLO

Artikel af Birgitte Holmer Petersen, H.J. Hansen Vin

Som grundlægger af den moderne Barolo har vinhuset Marchesi di Barolo meget at være stolt af.  I tidernes morgen var Barolo en sød/sødmefuld vin, indtil Marchesi i Barolo lancerede den tørre udgave, som vi alle forbinder Barolo med i dag. Som Markis af Barolo sad og sidder huset stadig på de mest prestigefyldte marker i Barolo, og man har et kæmpepotentiale for at lave de bedste vine fra det, som kun kan kaldes verdens smukkeste vinområde. Det familieejede firma, der ligger i den lille landsby Barolo med udsigt til Marquis Falletti­slottet, har siden 2006 været under ledelse af Anna og Ernesto Abbona. Marchesi di Barolo råder i alt over 41 ha, hvoraf de 22 ha udgøres af Cru’erne Barolo Cannubi (nebbiolo), Barolo Sarmassa (nebbiolo), Barolo coste di rose (nebbiolo), Barbaresco Serragrilli (nebbiolo), Dolcetto Boschetti (Dolcetto) og Barbera Paiagal (Barbera).

Jordbundssammensætningerne er her i den lave­ re del af Piemonte ret specielle. Det er tidligere havbund, og med placeringen for foden af Alperne er den grundet den stærke erosion meget kompleks. Stilen i Marchesi di Barolos vine afspejler klart familiens målsætning om at overføre disse unikke terroirudtryk til de forskellige vintyper, så typici­teten af de så lokalprægede vine bibeholdes. Når familien samtidig nægter at gå på kompromis med kvaliteten, uanset prisniveau, er det samlede indtryk af husets vine en indiskutabel høj kvalitet i alle led, krydret med et par særdeles prestigefyldte vine på toppen.

Se hele sortimentet af vine fra Marchesi Di Barolo
En spændende og enestående måde at dokumentere den meget terroirprægede stil er at holde en lille, men eksklusiv smagning af Marchesi di Barolos tre enkeltmarks Baroloer: Sarmassa fra lerjord, Cannubi fra kalk og Coste di Rose fra sand. Sjældent er udtrykket så overbevisende som gennem disse tre enestående vine i den forrygende årgang 2008. Sarmassa er tæt, rig og vægtfyldt, Cannubi elegant, kølig og maritim, mens Coste di Rose er tør, let og næsten Bourgogneagtig.

Barolo Cru Cannubi DOCG Barolo

Enkeltmarksvinen er ikke alene Mar­chesi di Barolos stolthed og absolutte topvin, men også et benchmark for hele området. Produceres kun i gode årgange – ellers indgår markens druer i husets øvrige sortiment…
Læs mere om vinen her: 2009 Barolo Cru Cannubi, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG

Barolo Coste di Rose DOCG Barolo

Fin og elegant med nuancer af roser, lakrids, krydderier, kirsebær og krydd­erurter. Både elegance og kompleksitet udvikles flot over årene.
Læs mere om vinen her: 2009 Barolo Coste di Rose, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG

Barolo Cru Sarmassa DOCG Barolo

Intens og kompleks med et væld af nuancer som f.eks. vilde roser, lakrids, vanilje, krydderier og tobak.
Læs mere om vinen her: 2008 Barolo Cru Sarmassa, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA DOCG
Glas der passer til vinen
2014 Barolo
2014 Barolo
DKK 290,00
(DKK 232,00)
2016 Langhe Rosso
2016 Langhe Rosso
DKK 130,00
(DKK 104,00)
2012 Langhe Rosso
2012 Langhe Rosso
DKK 125,00
(DKK 100,00)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk