SLUTSPURT 🍷 Septembers bedste vintilbud - Klik her

Spiritus

Kom indenfor i et univers af whisky, rom, gin, tequila, og vodka. Verden over findes et nærmest astronomisk udbud fra utallige producenter, store som små, internationale som danske. Du finder også den bedste snaps til påskefrokosten eller den mørke december måned. Her finder du noget af det absolut bedste i alle prisniveauer - og du finder de helt rigtige ingredienser til den bedste Sazerac, Whisky Sour, Espresso Martini, den danske Gin Hass og mange andre cocktails.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Nulstil alle filtre
Vis:
af 264 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 8

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om spiritus

Ligesom verden indenfor craft beer er eksploderet med små mikrobryggerier i det meste af verden, er mængden af mikrodestillerier, som tager et kreativt udgangspunkt i det lokale område, destilleriet ligger i, også vokset voldsomt. Et fremragende eksempel er Sydfynske Mosgaard, som skaber whisky og gin i verdensklasse med udgangspunkt i den danske natur, det hårde, fynske vand, en masse læring fra Skotland og mindst lige så meget kærlighed. Det Norske Brenneri tager udgangspunkt i den norske natur med særlige norske botanicals fra de lange, rå og smukke kyster. Den græske ouzo emmer af Akropolis, kalamari og ferie ved stranden. Franske Christian Drouin fanger essensen af Normandiet og de velsmagende normanniske æbler med sin calvados i verdensklasse og i mange, mange årgange. Colombianske Dictador står bag noget af den bedste rom i hele Sydamerika – og det siger ikke så lidt. Svenske Stockholms Bränneri laver kreativ, moderne og nordisk gin i et gammelt jaguarværksted. Kentucky Bourbon Distillers’ bourbon emmer af amerikansk ånd, kultur og historie.


Franske Daniel Boujus cognac er højt skattede af flere generationer. Og endelig byder skotsk whisky fra destillerier som Glenfarclas, Kilchoman, Ardbeg og mange flere på skotsk kultur og historie hver eneste dag. Hvad med supermoderne, irske Jawbox? Og så videre og så videre.

  1. Hvad er spiritus?

    Spiritus er produceret på destilleret korn, frugt eller grøntsager, der forinden har gennemgået en alkoholisk gæring. Destilleringen øger alkoholprocenten og giver spiritussen sin styrke. Allerede i antikkens Babylon i 1200 f.v.t. producerede man spiritus, så det er på ingen måde noget nyt for menneskeheden. Destilleringen adskiller vandet fra alkoholen og alkoholprocenten skal minimum op på 20%.

  2. Er spiritus og alkohol det samme?

    Nej, spiritus er alkoholiske drikkevarer med en alkoholprocent på over 25%.

  3. Er der spiritus i forskellige årgange?

    Spiritus kan udvikle sig helt fantastisk, når det får lov at ligge i årevis - eller måske endda årtier. Tag f.eks. et kig på vores store udvalg af gamle årgangs-calvados, der virkelig udvikler sig i smagen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og spar altid 5% hver gang du handler online eller i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]