EM i fodbold - Gæt og vind lækre EM-Præmier - KLIK HER

Akvavit

Akvavit. Snaps. Brændevin. Livets vand. Kært barn har mange navne, og den oftest klare spiritus har lige så meget hjemme ved julefrokoster fra Blåvandshuk til Sønderborg og Smørumnedre som stegte sild, lun leverpostej og karrysalat, Last Christmas på anlægget og blinkende slips med rensdyrmotiv. 

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 53 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Ikke bare akvavit

Julen er traditionernes tid, men faktisk er akvavit ikke længere bare akvavit. Der findes et utal af fadlagrede, krydrede og på anden vis videreudviklede akvavitter, som kan andet og ofte mere end klassikerne fra eksempelvis Brøndums. Ikke fordi, at der er noget galt med dem, for de er lige så dejlige, som de hele tiden har været.


Hvad er akvavit?

Akvavit er fremstillet ved destillation af væske, der har gæret på korn, kartofler o.l. Typisk har den været klar og med smag og aroma af kommen, men i dag er billedet mere komplekst. Flere producenter er begyndt at fadlagre, ligesom man kender det fra f.eks. whiskyens verden. Det giver ofte en mørkere, dybere farve og naturligvis mange ekstra lag af smag og ofte mere sødme og præg af tørret frugt. For mange, som måske synes at den klassiske akvavit kan være lidt krads, kan det være en oplagt mulighed.