Societá Agricola Zucchi S.S.
Societá Agricola Zucchi S.S.

Beskrivelse

Societá Agricola Zucchi S.S.
Tag med tilbage til begyndelsen af 80erne. Her opdagede vi danskere for alvor pizza, spaghetti, olivenolie og parmesan. Italienske restauranter med bastflasker hængende fra loftet dukkede op over alt, selv i små provinsbyer. Nu er Spaghetti Bolognese eller Ragú alla Bolognese, som det rettelig hedder i Italien, blevet vores national(børne)ret. Men vi må ikke glemme Lambrusco’en, som også holdt sit indtog i denne periode. Nu vil vi gerne introducere denne liflige, forfriskende og charmerende vin igen. De liflige boblende vine produceres på blå Lambrusco-druer, hvoraf der findes et utal af undersorter. Regionen hedder Emilia-Romagna og kan med rette kaldes for Italiens mave. Området er nærmest plastret til med fantastiske restauranter, seværdigheder, førsteklasses råvarer, larmende motorer og forrygende vine. Det er samtidig en velhavende region med en bil- og motorcykelproduktion (Ferrari, Maserati, Lamborghini og Ducati) samt kendte produkter som Mortadella-pølser, Parmaskinke, Parmesanost og naturligvis vin.Familien Zucchi har produceret Lambrusco siden 50erne, og datteren Silvia er tredje generation, som står med ansvaret for vinhuset. I dag er produktionen bæredygtig, men ønsket er at blive certificeret økologisk.
2018 Lambrusco dell´Emilia
Pinkfarvet med flotte perler. Tør og klarer derfor nemt de lette sommeretter.
2016 RITO Lambrusco di Sorbara
Fast 3-glas-vinder i Gambero Rosso. Frisk, tør og helt genial til tapasbordet med oste, pølser, oliven, tapanade osv.
2016 Vino Bianco Sapori della Vigna
Hvid Lambrusco med skønne livlige perler. Tør og herligt forfriskende.