Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med, at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.
Det var her i området, at João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet vinhus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.
Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.
Vis mere
Vis mindre

Soalheiro Espumante Bruto, 3/4 ltr. Vinusoalleirus, Lda

Varenummer: 10558209
DKK 189,00
(DKK 151,20 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørVinusoalleirus, LdaLandPortugal
OmrådeVinho VerdeType/FarveChampagne/mousserende
Drue100% Alvarinho
DyrkningTraditionel
Riedel glasChampagneServeringsforslag Apéritif
Tapas
Alkohol 12,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Flot, citrongul farve og små, finde bobler henleder tanken på den sol og sommer, der findes på vinens portugisiske hjemstavn. Aromaen af frisk frugt gør det kun bedre og viser Alvarinho-druens balance mellem sødme, syre, mineralske noter og den fine kompleksitet.
Glas der passer til vinen
Veritas Champagne 6449/28 Riedel
Mest populære
Nitus Cava Brut Reserve, 3/4  ltr.
Nitus Cava Semi Secco, 3/4  ltr.
Prosecco Era Organic, 3/4 ltr. Botter
Prosecco Era Organic, 3/4 ltr. Botter
Før DKK 115,00
Fra DKK 100,00
(Fra DKK 80,00)
Deutz Rosé Sakura Non Vintage, 3/4  ltr. Champagne Deutz
Deutz Rosé Sakura Non Vintage, 3/4 ltr. Champagne Deutz
Før DKK 495,00
Fra DKK 425,00
(Fra DKK 340,00)
Deutz Brut Classic, 3/4  ltr. Champagne Deutz Non Vintage
Deutz Brut Classic, 3/4 ltr. Champagne Deutz Non Vintage
Før DKK 400,00
Fra DKK 325,00
(Fra DKK 260,00)
Cremant de Bourgogne, 3/4  ltr. Paul Delane Blanc de Noirs

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk