Soalheiro Espumante Bruto Rose

Portugal
Vinho Verde
3/4 ltr.
DKK 189,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Laksefarvet og med vedvarende og smukke lige bobler/perler. God dybde med lidt noter af røde frugter pænt bakket op at Alvarinhos rene frugt. Tør og alsidig Espumante, som kan fungere som både apéritif, men som også sagtens kan klare de lettere retter.
Specifikationer
Leverandør
Vinusoalleirus, Lda
Land
Portugal
Område
Vinho Verde
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
Touriga Nacional
Alvarinho
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Grøntsagsretter
Tapas
Terrassevin
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med, at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.
Det var her i området, at João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet vinhus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.
Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.
Laksefarvet og med vedvarende og smukke lige bobler/perler. God dybde med lidt noter af røde frugter pænt bakket op at Alvarinhos rene frugt. Tør og alsidig Espumante, som kan fungere som både apéritif, men som også sagtens kan klare de lettere retter.
Metodo Classico, som er den samme metode som bruges til produktionen af Champagne.
Vinen gæres ud og kommes på flaske. En gær-og sukkeropløsning kommes i vinen, og flasken lukkes med en kapsel. Dette starter en ny gæring, hvor perlerne nu bliver i flasken. Efter endt lagringer fryses toppen, og gærresterne "skydes" ud. Der fyldes op med færdig vin og flasken lukkes med champagne-prop. Le voila!