Rosévin

På en varm, solrig sommerdag er der få ting så tilfredsstillende som et glas rosévin. Vinenes ofte friske, frugtige, nærmest legesyge karakter er som skabt til sommerens lyse time og varmere vejr under blå himmel. Den vogn er der flere og flere mennesker over hele verden, der er med på. Tiden er forbi, hvor rosévin af nogle blev set som mindre fint end rød-, og hvidvin. Der er respekt omkring rosévinene og deres særlige kunnen. Og det er ikke mindst de sydfranske rosévine, der rykker – Provence og de omkringliggende områder ved Middelhavskysten. Her har man produceret rosévin i generationer, også da det var mindre populært. Man har altså lang erfaring at trække på, og rosévin er nærmest en del af den sydfranske livsstil. Her er klimaet varmt, og gastronomien er som skabt til netop rosévin.
Hertil kommer, at man i Sydfrankrig har plantet druer specifikt med det formål at producere rosévin. Nogle producenter i andre egne og lande har benyttet sig af en teknik kaldet saignée, hvor rosévinen er et restprodukt af rødvinsproduktion, som kan sælges billigt. Sådan er det ikke i Provence eller ved Middelhavskysten, hvor rosévin oftere er selve meningen med produktionen.

En rosévin er typisk let med en karakteristisk, lyserød kulør. En rosévin bliver lavet på røde druer, men får den særlige, lyserøde farve, idet skallerne fra de røde druer fjernes kort tid efter gæringsprocessen er indledt. Der kommer således ikke så meget garvesyre, og dermed opstår den lyderøde farve som karakteriserer rosévinen. Se vores spændende udvalg af rosé nedenfor.
Frankrig
Rhône
Nulstil alle filtre
2018 Cotes-du-Rhone Rose
Elegant og laksefarvet rosévin. Skøn aroma af sødmefulde ferskner, blomster, pomelo og anden eksotisk frugt. Kompleks og aromatisk, rund og elegant med fin mineralitet.
2017 Tavel, La Comballe
Duft af frugt og mandler og en frisk, tør og meget frugtrig smag med letter, krydrede undertoner.
2018 Tavel, La Comballe
Duft af frugt og mandler og en frisk, tør og meget frugtrig smag med letter, krydrede undertoner.