Ron Zacapa Limitada 19, 45%

Guatemala
6-12 år, lagret i Moscatel fade
0,70 ltr.
DKK 689,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fed aroma af sødmefulde rosiner og karamel, vanilje og kanel, behageligt balanceret med strejf af citrusfrugt. Endelig rundes næsen af en smule nødder og krydret egetræ. På tungen får du en intens og fuldfed oplevelse, hvor vanilje og egetræ først melder deres ankomst, fulgt op af citrusfrugt, blomster og en smule kryddernoter. Eftersmagen er - naturligvis - lang og igen en smule krydret med en smule egetræ.
Specifikationer
Område
Guatemala
Type/Farve
Rom
Fadlagring
6-12 år, lagret i Moscatel fade
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
45,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Ron Zacapa er uden diskussion ét af verdens bedste romhuse, og ikke mindre end syv år i træk har huset også officielt fået denne betegnelse ved den seriøse The International Rum Festival.

Ron Zacapa 15 år, 23 år og 25 år er alle lavet på en såkaldt solera. Før rommen hældes igennem soleraen, har den haft forskellig "opvækst" på friske egefade, ex-bourbon, ex-sherry, ex-madeira o.s.v. Når det gælder Ron Zacapa XO 25 år, er forskellen mellem den 23 årige og den 25 årige bl.a. en slutlagring på ex-cognac fade for den 25 åriges vedkommende.
Fed aroma af sødmefulde rosiner og karamel, vanilje og kanel, behageligt balanceret med strejf af citrusfrugt. Endelig rundes næsen af en smule nødder og krydret egetræ.

På tungen får du en intens og fuldfed oplevelse, hvor vanilje og egetræ først melder deres ankomst, fulgt op af citrusfrugt, blomster og en smule kryddernoter. Eftersmagen er - naturligvis - lang og igen en smule krydret med en smule egetræ.
Ron Zacapa Limitada 2019 er et særligt blend af 6-24 årige reserve-rom, sammensat af Ron Zacapas egen masterblender, Lorena Vásquez. Efterfølgende har den ligget på fade, der tidligere har indeholdt moscatel-vin.

Kombinationen af ung og gammel rom og de forskellige fade sikrer et lag af kompleksitet, der virkelig gør rommen særdeles interessant.