Premium Brands

Ron Blackbeard 40%

Caribien
0,70 ltr.
DKK 399,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Sortskægs søde hævn - krydret, eksotisk, cremet og helt igennem blød... Duft og smag af kakao, toffee, vanilje og tørrede rosiner. Smagen har tillige noter af tørret frugt og eksotiske krydderier, der forener det hele i en cremet og lang eftersmag.
Specifikationer
Område
Caribien
Type/Farve
Rom
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Den mest berygtede pirat af alle er vel nok er vel nok Blackbeard - på dansk Sortskæg. Myten om den engelske pirat, som i 1700-tallet huserede i Vestindien og op ad USA’s østkyst hænger ved i bøger og Tv-serier. Og det ville have glædet ham. Klædt helt i sort med adskillige pistoler hængende på kroppen, stort sort skæg op til øjnene snoet i perler, svingende sabel, trekantet hat og tændte lunter hængende i sit lange hår, har han været uhyggelig at se på i en konstant røgsky. Han lignede Djævelen selv – og det var meningen. Når Blackbeards skibe kunne ses i horisonten under flag, som viste et skelet, som spidder et hjerte mens det skåler med djævelen, var de fleste handelsskibe allerede på vej til at overgive sig. Og for Blackbeard var det det bedste, der kunne ske. For han ville i virkeligheden helst ikke slås. Netop derfor satsede han på, at det grusomme ydre ville sætte en sådan skræk i livet på folk, at det ikke blev nødvendigt. Han behandlede han sine mænd med respekt og mange beslutninger blev taget på demokratisk vis. En (semi)blød pirat, om man vil.
For han var heller ikke bleg for at sende en bredside ind over et skib, som alligevel ikke ville overgive sig. Ellers ville ingen jo frygte ham. Og i 1717 erobrede han det store, franske slaveskib La Concorde med 16 kanoner ombord, udstyrede det med yderligere 40 kanoner, ændrede dets navn til Queen Anne’s Revenge og fik på den måde ét af de største piratskibe nogensinde under sin styring. Skibets last på flere hundrede slaver satte Blackbeard fri og skibets franske besætning satte han på et mindre skib og lod dem sejle væk.
Lykken vendte dog for Blackbeard, da engelske Robert Maynard blev sendt på jagt efter piraten af guvernøren i Virginia. Mens de fleste af Blackbeards mænd var i land, fik Maynard presset piraterne op i et hjørne og det kom til nærkamp mellem Blackbeards ene skib og Maynards to. Det gik ilde for Blackbeard, som blev fundet med fem skudhuller og 20 sabelhug til sin krop. Det var dog ikke nok for Maynard. Blackbeards hoved blev savet af og sat på Maynards skibs galionsfigur som gave til Virginias guvernør. Det skulle se imponerende ud, når Maynard sejlede i havn hjemme i Virginia. Blackbeards hovedløse krop blev smidt i havet, hvor den efter sigende svømmede tre gange rundt om skibet før den sank i dybet. Og den dag i dag skulle Blackbeard efter sigende hjemsøge de vestindiske have, hvor han leder efter sit hoved, så djævelen kan genkende ham.
Sortskægs søde hævn - krydret, eksotisk, cremet og helt igennem blød...
Duft og smag af kakao, toffee, vanilje og tørrede rosiner.
Smagen har tillige noter af tørret frugt og eksotiske krydderier, der forener det hele i en cremet og lang eftersmag.