Rom

Romelskere verden over nyder godt af sukkerrørsplanten og med god grund. Rom kan både nydes alene og bruges i lækre cocktails. Her kan du blive klogere på den alkoholiske drik og finde inspirerende opskrifter på cocktails med rom.

Drinksopskrift: Daiquiri

Daiquiri er en drink med flere historie. En af dem lyder således. I det 17. århundrede blev det britiske søfolk betalt med en hel gallon øl om dagen. Til deres rejser til Cuba var de store mængder øl dog enormt dyr at transportere. Derfor fik søfolket i stedet den potente cubanske rom, som [...]

Drinksopskrift: Dominicana

Her får du en opskrift på en Dominicana. Den cremede og lækre drink er opfundet af den indflydelsesrige bartender Sasha Pertraske på hans Milk and Honey bar i New York og blev første gang serveret i 2011. Riedels mixolog Zane Harris serverer Dominicana i et Nick & Nora glas

Drinksopskrift: Allan Darcy

Bag baren står Riedels helt egen cocktail ekspert og mixolog, Zane Harris og udvikler fantastiske drinks. Her får du en favorit blandt cocktailselskere - nemlig en Allan Darcy. Harris har selv udviklet denne rombaserede cocktail, som er både sød og krydret med smag af kakao og kirsebær.

Drinksopskrift: H.J. Hansen Winter


Frisk, læskende og lækker cocktail, der sender tankerne mod varmere himmelstrøg.

Drinksopskrift: Christmas Rocks


Tropiske noter af rom med et twist af jul. Prøv denne lækre brombærdrink.​​​​​​​
​​​​​​​

Vi stiller skarpt på: Cocktails

Ved et leverandørbesøg tidligere på året fik jeg, efter nogle dages hårdt arbejde med at lave St. Lucias næste verdensomspændende blend sammen med deres masterblender, Mr. Harris, mulighed for at fordybe mig i en helt anden kategori inden for spiritus – men selvfølgelig stadig med rom involveret.

Vi stiller skarpt på: Santa Lucia Distillers

Siden 1972, hvor Santa Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave Santa Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra superpremium rom til cremelikører på rom.
​​​​​​​