Rødvin fra Sydafrika

Sydafrikanske rødvine får ofte ros for stilmæssigt at ramme midt ned mellem ’Den Gamle Verden’ og ’Den Nye Verden’. Mere rosende – og passende – er det dog at sige, at sydafrikansk rødvin er helt sin egen. Desuden har man i Europa drukket sydafrikansk vin siden 1600-tallet, så helt nogen nyhed er det ikke. Den sydafrikanske vinhistorie strækker sig helt tilbage til 1659, hvor den første flaske vin blev produceret af Cape Towns grundlægger, Jan Van Riebeeck. Vinen var ikke nødvendigvis god, men druerne hjalp sømændene, som rundede Kap Det Gode Håb ved Afrikas sydspids, men at undgå skørbug.
Sydafrikansk vin i årevis har rangeret på niveau med de ypperste i verden, så det er paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Eksporten led meget i det 20-århundrede pga. landets racistiske Apartheid-system og medfølgende boykot fra mange lande. Det er heldigvis historie i dag, og landets vinindustri har fået mere vind i sejlene.
Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende, man kan forestille sig. Landskabet minder om et mix af frodige dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i New Zealand og Australien.
Vinden er fjenden for de sydafrikanske vinproducenter. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille – i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille. Ellers er klimaet middelhavsagtigt med masser og sol og varme. Landets vinområder er rigt på forskelligartede klimatiske forhold og jordbundstype, og i Stellenbosch-regionen alene kan man prale af mere end 50 forskelle jordbundstyper. Det lover naturligvis godt for et levende og varieret vinudbud.
2018 Percheron Shiraz/Mourvedre
Blød og rund vin med mørke bær, chokoladenoter og krydderier. Her er tale om en vinøs (14,5%) vin, og den kraftfulde karakter og de solmodne mørke frugter...
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 79,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 69,00
2019 Percheron Cinsault
Fantastisk Cinsault lavet på 65-år-gamle vinstokke! Frisk, forførende og utrolig levende duft af søde kirsebær og fornemmelser af jordede undertoner. Vinen har ...
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 79,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 69,00
2018 Rooiberg Shiraz
Elegant og smagfuld Shiraz med masser af mørke frugter tilsat lette toner af egetræ i smagen.
2017 Percheron Shiraz/Mourvedre
Blød og rund vin med mørke bær, chokoladenoter og krydderier. Her er tale om en vinøs (14,5%) vin, og den kraftfulde karakter og de solmodne mørke frugter giver vinen en lang og fyldig eftersmag.
2009 Avondale Samsara Syrah
Økologisk
Flot, flot aroma af let træ, hvid peber, violer, røde bær og appelsinskal. En fyldig rødvin, hvor blomme, kirsebær, nelliker, kanel og peber integreres elegant. Flotte, faste tanniner og en meget...
2019 Southern Right Pinotage
Rig, sødmefuld, mineralpræget duft. Meget karakterfuld, fyldig og intens smag, som nok skulle kunne overbevise enhver om Pinotagedruens fremtidige storhed.
2014 Avondale Jonty's Ducks Red
Økologisk
Det lidt særlige navn har sin baggrund i de ænder, som patruljerer på Avondale og leder efter snegle som ellers æder vinstokkene – en økovenlig måde at sikre sunde vinstokke uden brug af...
2017 Rooiberg Shiraz Reserve
Meget fyldig vin, som viser flotte toner af krydderier, lakrids og tobak. En lang vedvarende eftersmag.