STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Navnet er svært at udtale, men det er umagen værd at tillære sig det. For vinene fra området omkring sydfranske Avigon kan virkelig meget.

Cave d’Estézargues

Pris
Serveringsforslag
Druesammensætning
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Cave d’Estézargues

Det lille vinkoorperativ med det mundrette navn Estézargues ved den gamle paveby Avignon. Det blev grundlagt i 1965 og består kun af 10 producenter. Det er da også blandt Frankrigs absolut mindste - hvis det da ikke ligefrem er det mindste. Producenterne skaber meget personlige vine, hvor koorperativet bare stiller de tekniske faciliteter til rådighed og hjælper de små producenter med markedsføring osv. Det er muligt, at forholdene er små, men Estézargues vækker alligevel ret stor opmærksomhed. Gastro skrev f.eks. i 2012: 'Kooperativet i Estézargues har i en lang årrække udsendt den ene kioskbasker efter den anden. Kvaliteten er skyhøj.'


Markerne er dækket af store rullesten, som faktisk er en fremragende bund for en vinplante i det sydlige Frankrig. De holder nemlig på fugtigheden om dagen og på varmen om natten. Samme rullesten findes i det nærliggende og meget mere berømte (og dyrere) Châteauneuf-du-Pape. Det er da også den berømte drue fra Châteauneuf, nemlig Grenache, der danner basis hos Estézargues.