Pineau des Charentes, 3/4  ltr., Daniel Bouju Cognac, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Daniel Bouju et er en lille familievirksomhed, grundlagt i 1805 og beliggende i Saint-Preuil.
Huset laver cognac i Grande Champagne, Cognacområdets absolutte “Hjerte”, og råder over 25 ha vinmarker.
At besøge Daniel Bouju er som at sætte tiden lidt i stå - hele produktionen foregår i det lille landbohus’ tilhørende lade og - man fristes til at sige - redskabsskur.
Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes.
Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!

Daniel Bouju's Pineau des Charentes Vieux er lavet på en blanding af druesaft og Grande Champagne Cognac, der har lagret på Limousin-fade.
Vinifikation
Lagret i 15 år, trods myndighedernes krav om kun fem år for at kalde den Vieux, som betyder gammel. Druerne er høstet på gamle vinstokke af Ugni Blanc og fadlagret i gamle limousineegetræsfade. Ufiltreret.
Vis mere
Vis mindre

Pineau des Charentes, 3/4 ltr., Daniel Bouju Cognac, AOP

Varenummer: 13477709
DKK 215,00
(DKK 172,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDaniel Bouju CognacLandFrankrig
OmrådeCognacUnderområdeGrande Champagne
Type/FarveHedvinDrue100% Ugni Blanc
DyrkningTraditionelServeringsforslag Apéritif
Alkohol 18,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Intens koncentration af solmodne frugter og utallige nuancer fra jordbunden. Vidunderlig frugtagtig, sødmefuld og blød hedvin.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk