2015 Pagos de Mirabel Tinto

Spanien
Extremadura
3/4 ltr.
DKK 1.100,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Anders Vinding-Diers’ absolutte topvin fra hans vingård i Extremadura i det sydvestlige Spanien. Pagos de Mirabel er produceret på håndplukkede druer fra hele 150 år gamle Garnacha-vinstokke. Vinen har nuancer af røde kirsebær og granatæble i farven. Krydret duft af ristede kaffebønner, sortebær, blåbær og lidt ristede noter fra fadene. Stilen er ren, elegant og med utrolig mange lag i smagen. Der viser både af krydderier og røde frugter. Herlig styrke og tyngde med let sødmefulde tanniner, der smyger sig rundt i hele munden. Fantastisk og kompleks vin. Dekanter vinen og server den ved ca. 13-15 °C.
Specifikationer
Leverandør
Bodega de Mirabel S.L.
Land
Spanien
Område
Extremadura
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
100% Garnacha
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Anders Vinding-Diers er søn af den legendariske Peter Vinding-Diers, der har sat et markant fodaftryk i vinmarkerne i alverdens vinregioner.
Talentet er gået i arv, og efter at have samlet erfaring i både Bordeaux, Argentina, Chile, Italien og hos ”Fætter Peter Pingus” i Spanien, så besluttede Anders Vinding-Diers i 2006 at slå sig ned i det sydvestlige Spanien, nærmere bestemt Extremadura. Her købte han en vingård med tilhørende 12 hektar vinmarker, alle beliggende i 700 meters højde.
Anders er gået målrettet efter vinmarker med gamle ”bush vines” (små, lave og buskede vinstokke tæt på jorden), alle med meget høj alder. Ud over Tempranillo og Cabernet Sauvignon, så er det lykkes Anders at finde 150 år gamle Garnacha-stokke (Grenache / Grenache Blanc), som indgår i den røde- og hvide topvin; Pagos de Mirabel.
Der bliver arbejdet efter økologiske principper med et ønske om at kunne overgå til biodynamisk produktion.

Extremadura-regionen er endnu ikke en område, man, i vinmæssig sammenhæng, hører så meget til. Regionen er tyndt befolket, men har et dyreliv af både rådyr, oddere og endda losser. Selvom om her er dyrket vin i århundreder, så er regionen mest kendt for det berømte sortfods-svin, der ligger lår til den vidunderlige iberiske skinke.
Anders Vinding-Diers’ absolutte topvin fra hans vingård i Extremadura i det sydvestlige Spanien.
Pagos de Mirabel er produceret på håndplukkede druer fra hele 150 år gamle Garnacha-vinstokke.
Vinen har nuancer af røde kirsebær og granatæble i farven. Krydret duft af ristede kaffebønner, sortebær, blåbær og lidt ristede noter fra fadene. Stilen er ren, elegant og med utrolig mange lag i smagen. Der viser både af krydderier og røde frugter. Herlig styrke og tyngde med let sødmefulde tanniner, der smyger sig rundt i hele munden. Fantastisk og kompleks vin. Dekanter vinen og server den ved ca. 13-15 °C.
Pagos de Mirabel er produceret på håndplukkede druer fra 150 år gamle Garnacha-vinstokke.  
Efter håndplukningen i marken bliver druerne igen sorteret med håndkraft ved ankomsten til vineriet. Gæringen foregår naturligt, dvs. uden tilsat industrigær, i åbne træfade. Vinen ligger 9 mdr. på franske fade og filtreres ikke før aftapningen. Der er kun produceret beskedne 600 flasker af denne årgang.