Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2736
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Champagne Deutz

Top Trendy - Champagne Deutz

Artikel af Marianne Winther, Marketingschef H.J. Hansen Vin

Verdens største Champagne-sællerter er ikke de mest populære Champagner!
Det springer i øjnene, når man sammenholder de 2 lister fra ”Drinks Internationals Magazine” januar 2016: ”Top trending champagnebrands” og ”Bedst sælgende champagnebrands”.
Måske fordi Top-restauranter og –barer hellere serverer noget andet, end det de fleste etablissementer i verden sælger? På listen over ”Top trending brands” får vi i alle fald et bedre indblik i, hvad forbrugeren ønsker, og hvad bartendere, sommelierer og tjenere helst skænker.
Vi skal ikke pege fingre, men vi nikker anerkendende til, at Champagne Deutz er blandt de 10 mest populære.
Det forstår vi godt!
I Champagne opdeler man vinprocuenterne i 3 overordnet klasser:
  • RM’ERE ER MINDRE VINGÅRDE, DER UDELUKKENDE PRODUCERER VIN AF DRUER FRA EGNE MARKER.
  • NM’ERE PRODUCERER VINE DELS PÅ DRUER FRA EGNE MARKER, OG DELS PÅ DRUER OPKØBT HOS ANDRE DRUEAVLERE.
  • CM´ERE ER KOOPERATIVER – EN SAMMENSLUTNING AF FLERE VINBØNDER, DER BLANDER OG VINIFICERER
    DERES DRUER TIL EN VIN, SOM DE EFTERFØLGENDE SAMARBEJDER OM AT SÆLGE.
  • Umiddelbart skulle man mene, at de små selvstændige vingårde er de mest spændende. Fordi det er sådan, vi kender det fra andre vinområder i verden, og fordi vi forventer, at disse bedst kan reflektere områdets terrior.
    Men er det nu også tilfældet i Champagne?

    I 2015 tillod ”Comité interprofessionnel du vin de Champagne” vinbønderne at høste 10.500 kg druer pr. hektar, og da det i Champagne er lovligt at presse 100 liter most af 160 kg druer, fik man i 2015 knap 66 hl. pr. hektar.
    Det er det laveste udbytte i 10 år men stadig højt sammenlignet med andre franske vindistrikter – eksempelvis er gennemsnitligt udbytte i Rhonedalens Village landsbyer 38 hl. Med det udbytte bør man diskutere, om det overhovedet er muligt at transmittere terrior på parcelniveau! Det ved man godt i champagne, og specielt når vi taler om Non Vintage champagnerne, der tegner sig for mere end 80% af det samlede salg. Derfor laves en så ensartet grundvin som muligt og kvaliteten skabes i stedet under vinificeringen.

    Netop her har NM´ere deres største styrke. De har nemlig råd til at lagre en stor mængde af Reserve-vin, der kan tilsættes grundvinen for at give yderligere karakter. Og de har kapacitet til at lade vinen ligge længere med bærme-kontakt, hvilket også bidrager betydeligt til vinens karakter.
    Deutz tilfører deres Brut Classic NV op til 30-40% Reserve-vin og skiller sig yderligere ud, idet deres Deutz Brut Classic NV ligger med bærmekontakt i 2,5-3 år. Loven kræver kun 1 år.
    »Deutz er som negociant Manipolant (NM) en af førstevælgerne. Vi får  derfor den bedste most fra de bedste vindyrkere i cruerne. Lige nu har vi 60 partnere. En stor del af dem har vi samarbejdet med gennem generationer, og vi har gennem årene opbygget samme høje standard for vitikultur, høstmetoder etc.

    Grundet vores mange dygtige partnere er vi rigtig godt stillet, når den endelige blanding skal sammenstikkes. Kældermesteren Michel Davesne og jeg har totalt set mere end 150 vine at vælge imellem, når vi påbegynder assemblagen. Derudover har vi den økonomiske formåen til at indkøbe ekstra most, selv i sidste øjeblik, hvis vi oplever en ekstraordinær kvalitet.

    Det modsatte kan dog også gøre sig gældende, nemlig at mosten fra en af vores partnere ikke lever op til vores forventninger. En sådan most vil blive kasseret, og lykkes det os ikke at finde en erstatning, bliver vores samlede
    mængde mindre end normalt. Som NM´er har vi altså friheden til at vælge og dermed at sætte kvaliteten i højsædet.

    Det er helt sikkert, at hvis Deutz ikke havde privilegiet af at have så mange førsterangspartnere og så mange top cru, at vælge imellem, havde vi aldrig haft mulighed for at vise så megen ekspertise i hver af de forskellige segmenter i Champagne. Nogen har sågar engang sagt til mig at konceptet med hele 3 tetes de cuvees (prestige cuveer) trodser alle regler for markedsføring, men vores kompromisløshed og vores status som Négociant Manipulant gør netop DET muligt.«

    Se hele vores sortiment fra CHAMPAGNE DEUTZ her

    H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













     
     
     
     
     

    H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk