Hvorfor holder vi påske?

I Danmark holder vi påske, da det nok er kristendommens vigtigste højtid. Her mindes Jesu død og opstandelse samt Guds frelse.

Palmesøndag

Palmesøndag er søndagen inden påske. Det er dagen, hvor Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel og modtages med jubelråb og viftende palmeblade.

Skærtorsdag

Skærtorsdag er den dag, hvor Jesus spiser det sidste måltid sammen med sine disciple og indstifter nadveren. Ordet 'skær' i dagens navn betyder ren. Det er også den aften, hvor Jesus vasker disciplenes fødder.

Langfredag

Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver taget til fange, og dagen hvor vi mindes hans korsfæstelse.

Påskedag

Påskedag kaldes også for påskesøndag og er dagen, hvor Jesus var genopstået fra de døde. Dagen er derfor en glædes dag, og vi fejrer den stadig den dag i dag med en stor familiepåskefrokost.

2. påskedag er en dansk tradition og helligdag og er en forlængelse af glæden og festen fra påskedag.

Hvordan holder vi påske?

Vi holder påske ved at samle familien til en stor påskefrokost, som er fylft med traditioner. Vil du gøre lidt ekstra ud af påsken, så har vi masser af lækre produkter på hylderne. For til påskefrokost skal vin og mad matche, vi har samlet vores anbefaler til påskebordet. Skal du bruge akvavit til silden, en fyldig rødvin til lammestegen, eller elegante bobler til at byde foråret og påsken velkommen, så se mere her.

Gode bobler til påsken


All-round vinene til påsken


Spansk til lam


Det kan ikke blive stort nokSnaps og aquavit