BLACK WEEK UDSALGET GÆLDER KUN ONLINE

Hver dag findes en vinder af en eksklusiv flaske magnum blandt alle ordrer. - Klik her

Rødvinssauce - Den nemme

I samarbejde med Grilltips.dk

Rødvin kan mere end bare drikkes! Det er også en fantastisk smagsgiver i maden. De fleste har en mening om, hvordan man bruger vin i mad. Og det kan også være lidt af en udfordring. Men vi behøver heller ikke gøre det værre, end det er. Drik det, du godt kan lide. Og hvis der er en sjat til overs, så hæld den i maden. Det tilfører maden en herlig syre og giver ekstra smag til marinader og saucer.

Her får du Grilltips' opskrift på en sand klassiker og prikken over i'et, når du skal servere en god bøf eller et stykke lækker oksesteg.  Rødvinssaucen er nem og hurtig at smække sammen, så du kan slipper for at stå i køkkenet hele aftenen. Prøv den næste gang du skal forkæle dig selv, familien eller dine gæster.

Rødvinssauce


Ingredienser

  • 5 dl rødvin
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl letmælk
  • 1½ dl piskefløde eller sødmælk
  • 50 gram smør
  • 2 spsk kalvebouillon koncentrat (f.eks Touch of taste)
  • 1 spsk friske timian blade, eller en tsk tørrede
  • Kulør, salt og peber

Vin til saucen

Når du vælger en rødvin til din rødvinssauce, bør du overveje hvilken type ret, du serverer. Franske vine passer f.eks. godt til fransk mad.

Et godt råd er også at bruge samme type vin, som du drikker til maden. Drikker du en Cabernet Sauvignon, så brug det samme i maden. Det behøver slet ikke være den allerdyreste. Vælg én, du selv ville drikke.

Fremgangsmåde

Kog rødvinen ned til ca. 1 dl sirup, hvorefter gryden tages af varmen. Bland mel med to spsk mælk i en tykbundet kasserolle (kold), og når blandingen er jævn, tilsættes resten af mælken og piskefløden.

Kog saucen op under konstant omrøring i ca. 5-8 minutter, og tilsæt så vin-siruppen og de øvrige ingredienser, og rør saucen til den er jævn.

Smag til med salt og peber.


Prøv disse vine i din rødvinssauce