Laurent Chaberts lammeryg​​​​​​​

I samarbejde med Gérard Bertrand

På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.  

Imponer dine gæster med Laurent Chaberts lækre opskrift på grillet lammeryg, serveret med en fantastisk sydfransk kartoffelgratin og timian jus. Laurent udviklede opskriften ud fra Gerard Bertrands Domaine Villemajou Rouges intense og rige smag. Komplekst og nuanceret præsenterer den sig med tydelige toner af egetræ og vanilje. Smagen er blød og afrundet med masser af fylde og karakter. En fantastisk kompagnon til lammets intense smag.


Ingredienser

  • 1 lammeryg på ben
  • 400 gram Béa du Roussillon-kartofler
  • 1 løg
  • Timian, laurbærblade og rosmarin
  • Olivenolie af god kvalitet
  • 30 gram smør
  • ​​​​​​​100 ml grøntsagsfond

Vin til maden

Server med et stort indhold af Syrah nærmest perfekte match. Deres smagsunivers med frugtsødme, tanniner og ofte med en duft af blå violer er enestående til lam. eller prøv en argentinsk Malbec. Sværger du til spanske vine, er en saftig, fadlagret og ikke for gammel Rioja er godt valg. Er dit lam dansk, kan en fyldig Pinot Noir være et perfekt valg. Vi anbefaler en italiensk Sangiovese med noter der dufter af krydderurter.  

Fremgangsmåde

Pil, hak og steg løg på en pande med timian til de er bløde og klare. Sæt til side.

Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem rundt i et smurt fad. Krydr hvert lag med saltblomst og friskkværnet peber.

Hæld nu grøntsagsfonden over kartoflerne. Gratiner kartoflerne i en forvarmet ovn på 170°C i 45 minutter.

Klargør nu grillen. Lammeryggen krydres med Fleur de Sel, et par dryp god olivenolie, timian, laurbærblade og rosmarin. Grill kødet på alle sider i 2-3 minutter.

Lad efterfølgende kødet hvile i 10 minutter. Kødet lægges kort på grillen igen lige inden servering.

Tag nu kartofler ud af ovnen og vend dem ud på et skærebræt. Udskær kartoflerne i aflange stykker.

Skær nu lammeryggen ud og anret op ad kartoflerne.  

​​​​​​​Anbefalede vine til lammeryg