Coq au vin med quinoa og sautererede grøntsager

I samarbejde med Errazuriz

Viña Errázuriz deler ud af deres gastroniske kundskaber med en række indbydende opslkrifter, som alle er lavet med udgangspunkt i parringen med vin fra husets vingårde.

Disse fantastiske opskrifter er inspireret af de lokale, chilenske råvarer og smage fra Acancagua Valley. Prøv selv de unikke retter og bliv inspireret af det spændende chilenske køkken!

Her får du Errazuriz' opskrift på den franske klassiker caq au vin. Her serveres den med sauterede grøntsager og quinoa for at give den et chilensk twist. Forkæl dig selv og dine gæster med denne nyfortolkning af coq au vin.

Errazuriz' Coq au vin

Antal: 4 pers Tilberedning: Sautering


Ingredienser

  • 4 Stegte kyllingelår eller kyllingebryst
  • 2 kopper quinoa2 kopper rødvin (Carmenere)
  • 1 løg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 selleristilk
  • 1 zucchini
  • 1 gulerod
  • Frisk oregano
  • Persille
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Frisk peber

Vin til maden

En kompleks vin med bøde tanniner er ideelt at kombinere med lyst kød, som i opskriften her. Kyllingen, som blev tilberedt i den samme vin, deler mange ligheder med Carmenere og bliver dermed en udvidelse af dens smag.

Quinoaen tilfører præg af skovbund som kombineret med vinens noter af egetræ og grøntsager tilfører en friskhed til retten. Carmenere har en silkeblød tekstur, som er meget venlig i ganen.

Fremgangsmåde

Skær løg, peberfrugt og ½ gulerod ud i fine stykker og sautér i olivenolie. Tilføj kyllingen og steg ca. ét minut pr. side indtil den er brunet. Overdæk med én kop hønsebouillon og to kopper rødvin. Kog i 30 minutter. Tilføj salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Rens quinoaen indtil vandet er klart. Placer quinoaen i gryden og kog i koldt vand. Når det koger, vent så i 20 minutter. Sig derefter vandet fra og stil til side.

Sautér quinoaen i olivenolie med finskårede selleriblade, udskåret zucchini, den halve gulerod og frisk oregano. Krydr med salt  og peber.

Servér kyllingen i dens væske ovenpå quinoaen med grøntsagerne. Pynt med finskåret persille.


Anbefalede vine til maden