Premium Brands

Noahs Mill Bourbon 57,15%

USA
Kentucky
0,70 ltr.
DKK 699,00
Udsolgt på web – Men tjek i en af vores mange butikker
Forventes på hovedlager igen: 14-08-2020
Smagskommentar
Duft af læder, træ og røg, der følges op af en let saltet smag og fyldige, cremede noter, der glider over i en eftersmag af melasse, karamel, chokolade, fudge og pebermynte.
Specifikationer
Leverandør
Kentucky Bourbon Distilllers
Land
USA
Område
Kentucky
Type/Farve
Amerikansk Whiskey
Dyrkning
Traditionel
Alkohol
57,20%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Kentucky Bourbon Distillers er et familieejet firma, grundlagt i 1935. Firmaet, der ligger i udkanten af Bardstown, hvor man bl.a. også finder Heaven Hill destilleriet, virker både som destilleri og uafhængig aftapper. De er faktisk en relativt stor uafhængig aftapper af whisky og kaldes derfor også ofte for faderen af Bourbon og Rye aftapninger.
Kentucky Bourbon Distillers produkter ligger i Premium/ Superpremium kategorien. De fleste af husets whiskier lagrer normalt mellem 6 og 17 år, men enkelte lagrer helt op til 23 år på ny amerikansk hvid eg.
Når man lagrer på små nye 200 liters fade, speedes modningsprocessen op med ca. faktor 2,5 i forhold til f.eks. skotsk whisky (det samme gælder for vores rom fra St. Lucia). Det betyder, at en bourbon, der har lagret i 10 år på amerikansk eg, svarer til en skotsk whisky, der har lagret 2,5 gange længere tid, altså 25 år på fad.
Der arbejder i dag 14 personer full time på destilleriet, hvoraf fire er fra den oprindelige Willett familie, der dog i dag hedder Kulsveen. Direktøren Even Kulsveen, der er ud af en emigrantfamilie fra Hamar i Norge, er gift med Martha Willett. Marthas far var A.L. Thompson Willett, som var præsident for firmaet indtil 1984 og endvidere har været præsident for Kentucky Distillers Association (alle destillerier i området).

Vi har fået agenturet på et eksklusivt udvalg af Kentucky Bourbon Distillers whiskier med hhv. bourbon og rye betegnelsen. For at måtte kalde sig en bourbon, skal minimum 51% af indholdet være destilleret på majs – det samme gælder for rye whisky (51% rug).
Alle whiskier er såkaldte Straights – en betegnelse, der svarer til singlemalt, og som må benyttes, når indholdet i en flaske kommer fra ét og samme destilleri.

Noahs Mill er en af de allerbedste bourbons, der nogensinde er lavet – har lagret hele 15 år på fad. Desværre er det meget svært at få bourbon af denne kvalitet, da der for øjeblikket også er knaphed på gammel amerikansk whisky.
Da vores indkøbsdirektør, Lars Bo Henriksen, smagte Noahs Mill, var hans umiddelbare reaktion, at det var den bedste spiritus, han havde smagt siden Tesseron Lot 29 for 7 år siden (100 point af Robert Parker)
Duft af læder, træ og røg, der følges op af en let saltet smag og fyldige, cremede noter, der glider over i en eftersmag af melasse, karamel, chokolade, fudge og pebermynte.
94 POINTS
31. august 2019
94 POINT - i WHISKY & ROM MAGASINET 2015
"Sødlig intens duft af orange, honning, peber og tørrede frugter. Den høje alkohol fornemmes, men skærer pænt igennem og er integreret. En Bourbon for de trænede."
93 POINTS
14. august 2019
93 POINT i Jim Murray's Whisky Bible 2012
27. maj 2014
DOBBELT GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2012