Nitus Cava Brut Rose

Spanien
Penedès
3/4 ltr.
DKK 90,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lette noter af hindbær og jordbær tilsat en diskret brødagtig karakter. Smagen er tør og sprød med medium syre.
Specifikationer
Leverandør
Nitus Cava
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Trepat
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Alkohol
11,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin.

Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen.

Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre.
Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.
Duften har lette noter af hindbær og jordbær tilsat en diskret brødagtig karakter. Smagen er tør og sprød med medium syre.
Normal vinificering, hvor andengæring foregår i flasken ved 16 - 18 grader.
Flasken lagrer i vingårdens kældre i 15 måneder, inden den frigives til salg.