Nitus Cava Brut Reserve

Spanien
Penedès
H16
3/4 ltr.
DKK 90,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Nitus Cava
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Fadlagring
H16
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
11,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin.

Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen.

Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre.
Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.
Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.
3. juni 2013
4 1/2 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
16. januar 2012
4 STJERNER i Fyens Stiftstidende
16. januar 2012
4 STJERNER af Erik Skovenborg i Søndagsavisen
16. januar 2012
5 STJERNER af Niels Ehler i Jyllands Posten
16. januar 2012
5 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
16. januar 2012
4 STJERNER i KUP! i Ekstra Bladet
16. januar 2012
4 STJERNER i Berlingske Tidende
16. januar 2012
Spis Bedre anbefaler
Normal vinifikation, hvor andengæringen foregår i flasken ved 16-18 grader. Flasken lagrer i vingårdens kældre i 15 måneder, før den frigives til salg.