STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Veneto

Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter. 

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 26 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Veneto?

    Det er ikke til at komme udenom, at Amarone er fra Veneto. Omkring Gardasøen i det nordlige Italien ligger Veneto, Italiens tredjemest betydelige vinområde. Navne som Valpolicella og Bardolino er for Italien, hvad Saint-Émilion og Pomerol er for Frankrig, nemlig kendte vinområder, der ofte kan leve på renomméet. Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.

  2. Hvilke druer bruger man i Veneto?

    Hoveddruen for Venetos rødvine er Corvina, som under rigtige forhold kan give en meget lækker vin, mens det for hvidvinene er Gargenega, hjørnestenen i områdets kendte hvidvin, Soave. Gargenega kan i gode kvaliteter minde om en rig Condrieu, blot med mere mineralsk fasthed. Dessertvin er også på menuen, – området lægger nemlig ryg til Recioto di Soave, som hører blandt Italiens mest anerkendte dessertvine. Stilen er knapt så oxideret og sherryagtig som i vinsanto, men mere i retning af god, sød Muscat fra Frankrig, dog med mindre friskhed. Allermest kendt er området dog nok for sine Amaroner. Desværre af og til i dårlig kvalitet og af tvivlsom herkomst - men vælger man fra en af områdets veletablerede og kendte huse som Guerrieri-Rizzardi er man næsten på forhånd garanteret en stor oplevelse! 

  3. Hvor ligger Veneto?

    Vinregionen Veneto strækker sig over en stor del af det nordøstlige Italien omkring byerne Verona og Venedig og helt op til den østrigske grænse. Området Friuli-Venezia Giulia ligger mod øst (mod grænsen til Slovenien) og mod vest ligger Lombardiet.

  4. Hvad er Veneto kendt for?

    Veneto prale af en lang, lang række kvalitetsvine- og områder. Soave, Prosecco, Valpolicella og Valpolicella-udløberen Bardolino. Veneto omfatter også en række mindre kendte området omkring Venedig til de grønne bakker og bjerge i alperne.Stilmæssigt dækker Veneto også bredt. Det er bl.a. de mousserende Prosecco-vine, tørre hvide fra Soave, rødvine fra Valpolicella og koncentrerede fyldige sværvægtere af rødvine fra Amarone della Valpolicella.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]