Økologisk
Premium Brands

Mosgaard Young Malt, 50 cl.

Danmark
1/2 ltr.
DKK 450,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mosgaard Young Malt er destilleriets udgave af en fynsk Single Malt – produceret efter traditionelle, skotske metoder. Smagen er præget af Young Malts fynske rødder: Det rene vand under den fede, brune muld, klimaet langs de sydfynske kyster og frugthaverne omkring destilleriet. Tilsammen giver det en frisk, let sødmefuld single malt med noter af fersken, pære og citrusfrugter, men også lidt mandler og vanilje, afsluttet med en smule karamel, blomme og figner. Mosgaard Young Malt har ligget på hele to typer fade, som begge giver karakter til det færdige produkt. Først er Young Malt lagret på gamle bourbonfade og siden eftermodnet på gamle Pedro Ximenes-fade. Begge runder Young Malt af og gør den til en fantastisk måde at opleve smagen af fynsk single malt på. Vinder af IWSC Bronze 2017. Som alle Mosgaards produkter er Mosgaard Young Malt økologisk.
Specifikationer
Leverandør
Mosgaard Whisky A/S
Land
Danmark
Underområde
Fyn
Type/Farve
Whisky
Dyrkning
Økologisk
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
41,00%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Plasticprop
Pakning
Karton
Destilleriet Mosgaard ligger smukt og idyllisk i et gammelt, nedlagt landbrug, lige midt i mellem marker og æbleplantager og med en fantastisk udsigt til Langelandssundet. Det er et af de allersmukkeste hjørner på Sydfyn, et område som i årevis har været hjemsted for en lang række fødevareproducenter, som producerer alt, hvad hjertet kan begære i høj kvalitet midt i Danmarks grønne hjerte.

Her grundlagde Jes og Gitte Mosgaard i 2015 destilleriet Mosgaard ved Oure, og i dag laver de muligvis Danmarks bedste gin, helt baseret på økologiske råvarer. Hvad destilleriet mangler i størrelse, gør produkterne op for i smag, og produktionen er baseret på det solide, ærlige håndværk med inspiration hentet i Skotland.

Selve destilleriet er designet af Jes og Gitte selv og håndlavet i Portugal, hvor det gamle håndværk foregår på samme måde, som det har gjort i generationer.
Netop tiden er essentiel på Mosgaard. Produktionen foregår med økologisk dansk bygmalt, som mæskes med god tid, og gæringsprocessen er på Mosgaard dobbelt så lang, som den er hos mange andre destillerier. Det er der en grund til. For netop tiden og roen sikrer, at gæren får arbejdsro og omdanner de naturlige sukkerstoffer fra malten til alkohol uden at efterlade uønskede smagsstoffer. Det kan smages i det færdige produkt.
Mosgaard Young Malt er destilleriets udgave af en fynsk Single Malt – produceret efter traditionelle, skotske metoder.
Smagen er præget af Young Malts fynske rødder: Det rene vand under den fede, brune muld, klimaet langs de sydfynske kyster og frugthaverne omkring destilleriet. Tilsammen giver det en frisk, let sødmefuld single malt med noter af fersken, pære og citrusfrugter, men også lidt mandler og vanilje, afsluttet med en smule karamel, blomme og figner.
Mosgaard Young Malt har ligget på hele to typer fade, som begge giver karakter til det færdige produkt. Først er Young Malt lagret på gamle bourbonfade og siden eftermodnet på gamle Pedro Ximenes-fade. Begge runder Young Malt af og gør den til en fantastisk måde at opleve smagen af fynsk single malt på.
Vinder af IWSC Bronze 2017.

Som alle Mosgaards produkter er Mosgaard Young Malt økologisk.