Økologisk
Premium Brands

Mosgaard Peated Young Malt, 50 cl.

Danmark
1/2 ltr.
DKK 550,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mosgaard Peated Young Malt er en fynsk udgave af en klassisk, røget, skotsk single malt, produceret efter traditionelle, skotske metoder. Det røgede præg kommer fra tørringen af den økologiske bygmalt, som er foregået over varme fra lyngtørv, som giver den karakteristiske, tunge tørverøg. Den fynske single malt er lagret på gamle bourbonfade, som sikrer en lidt cremet sødme og noter af vanilje og mandler. Netop det går rigtig godt i spænd med det røgede præg fra tørven. For at flest smagsnuancer skal med i det færdige produkt, er Peated Young Malt tappet ufiltreret, så alting kommer med i flasken og lander hos kunden. Giv evt. single malten lidt dråber vand, så den åbner sig op i glasset og virkelig folder sig ud. Som alle Mosgaards produkter, er Mosgaard Peated Young Malt økologisk.
Specifikationer
Leverandør
Mosgaard Whisky A/S
Land
Danmark
Underområde
Fyn
Type/Farve
Whisky
Dyrkning
Økologisk
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
48,00%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Plasticprop
Pakning
Karton
Destilleriet Mosgaard ligger smukt og idyllisk i et gammelt, nedlagt landbrug, lige midt i mellem marker og æbleplantager og med en fantastisk udsigt til Langelandssundet. Det er et af de allersmukkeste hjørner på Sydfyn, et område som i årevis har været hjemsted for en lang række fødevareproducenter, som producerer alt, hvad hjertet kan begære i høj kvalitet midt i Danmarks grønne hjerte.

Her grundlagde Jes og Gitte Mosgaard i 2015 destilleriet Mosgaard ved Oure, og i dag laver de muligvis Danmarks bedste gin, helt baseret på økologiske råvarer. Hvad destilleriet mangler i størrelse, gør produkterne op for i smag, og produktionen er baseret på det solide, ærlige håndværk med inspiration hentet i Skotland.

Selve destilleriet er designet af Jes og Gitte selv og håndlavet i Portugal, hvor det gamle håndværk foregår på samme måde, som det har gjort i generationer.
Netop tiden er essentiel på Mosgaard. Produktionen foregår med økologisk dansk bygmalt, som mæskes med god tid, og gæringsprocessen er på Mosgaard dobbelt så lang, som den er hos mange andre destillerier. Det er der en grund til. For netop tiden og roen sikrer, at gæren får arbejdsro og omdanner de naturlige sukkerstoffer fra malten til alkohol uden at efterlade uønskede smagsstoffer. Det kan smages i det færdige produkt.
Mosgaard Peated Young Malt er en fynsk udgave af en klassisk, røget, skotsk single malt, produceret efter traditionelle, skotske metoder. Det røgede præg kommer fra tørringen af den økologiske bygmalt, som er foregået over varme fra lyngtørv, som giver den karakteristiske, tunge tørverøg.
Den fynske single malt er lagret på gamle bourbonfade, som sikrer en lidt cremet sødme og noter af vanilje og mandler. Netop det går rigtig godt i spænd med det røgede præg fra tørven. For at flest smagsnuancer skal med i det færdige produkt, er Peated Young Malt tappet ufiltreret, så alting kommer med i flasken og lander hos kunden. Giv evt. single malten lidt dråber vand, så den åbner sig op i glasset og virkelig folder sig ud.
Som alle Mosgaards produkter, er Mosgaard Peated Young Malt økologisk.