Moscato d'Asti

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 89,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 89,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 69,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.
Specifikationer
Leverandør
Fiocco di Vite
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Asti
Type/Farve
Dessertvin
Drue
100% Moscato Bianco
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon blanc / Dessert / Coupe / Moscato
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Alkohol
5,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Umiddelbart virker Moscato d’Asti som en let sorgløs vin, man som vindrikker kan nyde i de varme sommermåneder uden større tanke på kvalitet, terroir eller pris. Dette på trods af, at druerne dyrkes efter et meget veldefineret regelsæt, hvor druedyrkernes arbejde er strengere reguleret, end det er gældende for f.eks. druedyrkerne i Champagne.
Druerne til Moscato d’Asti dyrkes typisk på den øverste eller dele af skråningerne, hvor klimaet er for koldt til at modne Nebbiolo og Barbera. Det køligere klima kommer Moscatodruen til gavn, da dens modningsperiode hermed forlænges med større kompleksitet og bedre syrebalance til følge.
Endvidere skal druerne komme fra skråninger, som har en hældning på mellem 30 og 50%, hvilket betyder, at det stort set er umuligt at høste dem med en maskine, da terrænet er for stejlt.
Der må maksimalt høstes 70 hl pr. ha (mod 84– 87 hl i Champagnedistriktet),og druerne skal komme fra kommunerne Alessandria, Cuerne eller Asti i Piemonte.
Vinen skal vinificeres i distriktet, men den drikkes hovedsagligt udenfor Italien, da 85% af produktionen eksporteres. Dette kan vi glæde os over, da Asti Spumante er et fantastisk og ofte yderst undervurderet alternativ til den søde Champagne.
Langt den overvejende del af Moscato d’Asti vinificeres og sælges af 18 store firmaer. Ficco di Vite Moscato d’Asti er ingen undtagelse, da den kommer fra firmaet Torso, som høster fra i alt 612 ha,  hvoraf størstedelen af vinmarkerne er lejede.  
Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.
Laves delvist via Cuvée Close, hvor mosten gæres op til 4%, hvorefter gæringen stoppes via afkøling og filtrering (vinen opbevares ofte på dette stadium, til at den er solgt). Vinen kommer derefter på et lukket system, hvor den tilsættes sukker og gær og gærer op til 5,5 % for så igen at blive afkølet, filteret og aftappet.