Historisk dansk vinsommer på Skærsøgaard

13. august 2018
Det er næppe gået nogen næsen forbi, at sommeren 2018 har været lige så varm og solrig, som 2017 var kold og våd. Hawaiiskjorter og sandaler har fyldt i gadebilledet, og fra Danmarks vinproducenter lyder jublende meldinger om rekordår og en fantastisk årgang.

Det har dog været en særlig god sommer for Sven Moesgaard hos vinproducenten Skærsøgaard ved Koldingfjord, hvor der dyrkes godt 16.000 vinstokke på ca. 5,5 hektar. For i april fik Danmark sit første vinområde med kvalitetsstemplet BOB - Beskyttet Oprindelses Betegnelse. På samme måde som Parma-skinke, champagne og fetaost også har det. Eller svarende til de franske AOC og italienske DOCG, når det handler om vin. Området hedder DONS, og det er lige her, blandt områdets 500 hektarer, at Skærsøgaard har hjemme – i det, der er Europas nordligste vinområde, hvor man producerer rød-, hvid-, rosé-, sød- og mousserende vin. Og det er store nyheder, at man kan sætte det kvalitetsstempel på de mousserende vine herfra. Meget store.
-Det er et gennembrud for dansk vinproduktion. Vi har officielt været anerkendt som vinland siden 2000, men nu er vi anerkendt med et produkt i absolut højeste klasse. Det er en meget stor, meget positiv udvikling, forklarer den jyske vinbonde.

Læs hele artiklen her