HKH Prins Henrik udnævnt til æresmedlem i Dansk Sommelier Forening

7. februar 2014
København 6. februar, 2014

Ved en privat audiens fik præsidenten og vicepræsidenten for Dansk Sommelier Forening foretræde for HKH Prins Henrik, hvor de kunne sætte Dansk Sommelier Forenings gyldne emblem i reversen på Prinsgemalens jakke. HKH Prinsgemalen Henrik blev udnævnt til æresmedlem for det store og betydningsfulde arbejde, han har gjort for vin gennem Hans Kongelige Højheds vinslot, Chateau de Cayx.

Overrækkelsen på Amalienborg slot var ganske uformel, og dog højtidelig, da en tydeligt stolt Prinsgemal fik Dansk Sommelier Forenings største æresbevis.  

”Prinsgemalen har ikke bestået optagelsesprøven i DSF, men Hans Kongelige Højhed har gennem mange års arbejde med vinene på Chateau de Cayx i Cahors, og hans store interesse for gastronomi, været selvskreven til optagelse som æresmedlem. Og vi er selvfølgelig utroligt stolte af, at Prinsgemalen har accepteret”, fortæller Tim Vollerslev, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Tildelingen af æresmedlemskabet kom i stand i forbindelse med Tim Vollerslevs opgaver som medlem af den internationale dommerkomite hos A.S.I. (Association de la Sommellerie Internationale), hvor han har været dommer ved samtlige sommelierverdensmesterskaber gennem mere end 25 år. Her har Vollerslev gentagne gange hørt rosende bemærkninger fra andre landes mester-sommelierer om HKH Prinsgemalens vine fra Chateau de Cayx.  Blandt andre fra verdensmester, Andreas Larson, som i forbindelse med VM i Tokyo 2013, fortalte Tim Vollerslev, at han selv havde besøgt Prinsgemalen på Chateau de Cayx og var meget imponeret over niveauet.

FAKTA OM SOMMELIERER OG DANSK SOMMELIER FORENING
En sommelier er en vinkyndig fra restaurationsbranchen med stor viden om vin og speciale i kombinationen af mad og drikkevarer.
Dansk Sommelier Forening (DSF) blev stiftet i 1989 med det formål at udbrede viden om sommelierens arbejde og dermed bidrage til at højne kvalitetsniveauet i den danske restaurationsbranche. DSF har ca. 130 aktive medlemmer fordelt blandt hele landets bedste gourmet restauranter. For at blive aktivt medlem skal man bestå en optagelsesprøve med blindsmagninger, praktisk arbejde samt 40-60 teoretiske spørgsmål om vin og andre drikkevarer fra hele verden.
DSF afholder både forskellige konkurrencer og et Danmarksmesterskab, der bl.a. giver adgang til Europamesterskabet og "A.S.I. - Verdensmesterskabet" (Association de la Sommellerie Internationale er en forening med ca. 55 landes sommelierforeninger som medlemmer). Dansk Sommelier Forening er medlem af A.S.I., der fungerer som kontaktorgan for sommelierer i hele verden.
Medlemmerne af Dansk Sommelier Forening kan kendes på deres gyldne proptrækkeremblem.
Præsident: Christian Aarø (Sommelier og ejer af Michelin stjernerestaurant AOC)
Vicepræsident: Tim Vollerslev (medstifter af DSF, international sommelierdommer, medlem af A.S.I. markedsføringskomite, samt ejer af firmaet Vollerslev & Vin )